Чт, 2024-04-18, 06:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 30 » Berliner Zeitung. "Вище голову, мої дорогі"
15:57
Berliner Zeitung. "Вище голову, мої дорогі"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Правосуддям це назвати навряд чи можна - надто воно тихе. У Печерському суді Києва, де проходять слухання найгучнішої справи в Україні - йдеться про звинувачення в перевищенні посадових повноважень екс-прем'єром, а нині лідером опозиції Юлією Тимошенко, - закон викладається невиразно. Таке відчуття, пише оглядач Berliner Zeitung Крістіан Еш, що молодий суддя Родіон Киреєв сам себе не вважає гідним займаної посади і вважає за краще якщо не розчинитися повністю в просторі, то хоча б зробитися майже нечутним, бурмочучи собі під ніс.

Інша поведінка відрізняє саму обвинувачену. Навіть на лаві підсудних харизматична екс-прем'єр виглядає бездоганно - незважаючи на те, що їй довелося відмовитися від її знаменитої зачіски в національному стилі.

"Те, що відбувається в Печерському суді більше схоже на гнітючу театральну постановку. 20 років тому Україна проголосила незалежність. (...) Це було епохальною подією, адже Україна була найбільшою, найбагатшою і найважливішою з радянських республік. Сьогодні ця річниця затьмарена процесом над Тимошенко" , - йдеться у статті.

Цей процес, продовжує автор, стає апогеєм протизаконної кампанії, яку проти представників опозиції розгорнула нинішня влада: десяток міністрів і високопоставлених чиновників уряду Тимошенко вже стали фігурантами судових процесів, екс-міністр внутрішніх справ з минулого року сидить за ґратами.

"Вже на початку процесу в кінці червня Тимошенко назвала суддю "маріонеткою адміністрації президента", відмовившись звертатися до нього зі словами "ваша честь", прокурорів затаврувала як "катів", сміялася над висловлюваннями судді або зовсім їх ігнорувала. Про події у залі суду вона щогодини повідомляла в Twitter. Молодий суддя Киреєв, судячи з усього переведений з невеликого містечка до столиці спеціально для цього процесу, став приводом для глузувань. Від засідання до засідання він нервував все більш помітно, потім його терпіння лопнуло, і спочатку він заборонив телекамери в залі суду, а потім заарештував Тимошенко". Це, підкреслює автор, анітрохи не вгамувало норовистість останньої.

Готуватися до засідань стало практично неможливо, нарікає адвокат Юлії Тимошенко, парламентарій Сергій Власенко. Його підзахисну з ранку забирають до суду, а ввечері привозять назад в слідчий ізолятор. У вихідні зустрічі з адвокатом заборонені. Та й як в принципі можна захищати людину проти звинувачень, що носять не юридичний, а політичний характер? - дивується юрист.

"Ближче до вечора голос Киреєва остаточно затихає. Він піднімається - в черговий раз вирішується доля клопотання про звільнення Тимошенко з СІЗО. Тимошенко залишається за гратами. "Ганьба! Хай живе Україна!" - лунає в залі. "Вище голову, мої дорогі", - цими словами сама лідер опозиції реагує на рішення суду".

"Боротьбу з опозицією клан Януковича - ненависних в Києві так званих "донецьких" - ховає за гаслами боротьби з корупцією. (...) Однак корупції менше не стає - вона просто одягається в новий одяг і обілюється", - констатує оглядач.

Примітним в процесі над Тимошенко автор називає той факт, що її звинувачують не в корупції, а в перевищенні посадових повноважень, а також те, що мова на процесі йде про газові угоди з Москвою. Україна стогне під гнітом цін на газ, які були нав'язані їй Росією в 2009 році. Янукович в ході передвиборної кампанії обіцяв виборцям вирішення цієї проблеми - однак Москва була непохитна. Знижка послідувала тільки в обмін на продовження терміну дислокації Чорноморського флоту, а в обмін на черговий компроміс Кремль вимагає участі в газотранспортній системі України або вступу до Митного союзу. "Зближення з Росією відбувається лише на умовах Москви - а значить, за рахунок незалежності". Весь світ, пише на закінчення видання, був свідком того, що Тимошенко домовлялася з Путіним - це значить, його варто було запросити як свідка і, більше того, переглянути досягнуті тоді газові угоди.

Вирок у справі Тимошенко стане перевіркою для України, яка домагається підписання з ЄС Угоди про зону вільної торгівлі, резюмує коментатор.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 947 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ