Пт, 2024-04-19, 02:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » Без демократичних свобод шлях Україні до Європи закрито
14:51
Без демократичних свобод шлях Україні до Європи закрито
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Без дотримання прав на мирні зібрання та свободу засобів масової інформації Україні не бачити зближення з Європейським Союзом.

Такий "меседж" привіз до Києва єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле, сказали Deutsche Welle у представництві ЄС в Україні.

Комісар з питань розширення Євросоюзу та європейської політики сусідства Штефан Фюле зустрінеться 11 січня з українськими президентом, прем’єр-міністром та представниками уряду і парламенту, аби узгодити план двосторонньої співпраці на 2011 рік.

Як сказав прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давид Стулік, це вже четвертий візит Фюле до Києва за останні десять місяців.

Інтенсифікація діалогу між Україною та Євросоюзом пов’язана з тим, що сторони воліють до кінця року завершити переговори щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС та імплементувати план дій щодо запровадження безвізового режиму, пояснив Стулік.

"Головний "меседж" – це те, що наступний рік буде напруженим роком для впровадження реформ в Україні", - сказав він. "Перед нами є багато викликів. Не в останню чергу комісар Фюле хоче поговорити про свободу зібрань, свободу преси, права людини, розвиток демократії. Бо це цінності, на підставі яких ЄС хоче будувати свої відносини з Україною", - зазначив Стулік.

За його словами, нинішній візит єврокомісара не варто розцінювати як "приїзд ревізора". Однак Фюле хоче бути ґрунтовно поінформованим про останній розвиток подій в Україні. Тож він проводить зустрічі не тільки з офіційними українськими представниками, а й з громадськими активістами з недержавних організацій.

Тарасюк попереджає, що Фюле пригляне і за політикою репресій в Україні

Візит єврокомісара Штефана Фюле в Україну пов'язаний, зокрема, із тиском на українську опозицію з боку влади, заявив голова комітету ВР з питань європейської інтеграції, міністр закордонних справ України (1998-2000, 2005-2006) Борис Тарасюк в ефірі телеканалу ТВі.

"Як поділився зі мною комісар Фюле, в Європейському Союзі дуже добре знають про ту ситуацію, яка виникла в Україні, і помічають політично вмотивовані переслідування представників опозиції. Тому одна з причин - це обмінятися думками з представниками влади щодо виконання так званої матриці Фюле, яку він запропонував у квітні минулого року. І, крім того, отримання інформації з першоджерел стосовно того, що відбувається в Україні", - зазначив політик.

Тарасюк також висловив переконання, що у випадку, якщо політика нинішньої влади стосовно громадянських свобод не зміниться, на порядок денний може бути поставлено питання про можливість окремих посадовців вільно подорожувати країнами ЄС. "Цілком закономірним було б поставити питання про обмеження деяких представників нинішньої влади в їхніх поїздках, можливо, щоб це заторкнуло і їхні рахунки в іноземних банках. Якщо позиція і дії нинішньої влади не зміняться, то цього цілком можна очікувати з боку Європейського Союзу стосовно деяких представників влади України", - сказав він.

Разом із тим пан Тарасюк зауважив, що офіційна реакція єврокомісара на українські реалії, швидше за все, не буде занадто різкою, хоча, на його думку, недемократична поведінка нинішнього режиму в Україні може негативно позначитися на взаєминах з ЄС, зокрема на підписанні угоди про асоціацію у 2011 році.

Стосовно ж запровадження безвізового режиму між Україною та країнами ЄС, пан Тарасюк підкреслив, що влітку його запровадження буде навряд чи можливим: "Дай Боже, аби безвізовий режим був запроваджений до Євро-2012. Разом із депутатами Європарламенту ми ще рік тому винесли таку рекомендацію Європарламенту і Верховній Раді". "Якщо ж політика репресій буде тривати, то цей процес може затягнутися на роки", - додав народний депутат.

Як повідомлялося, Фюле "знайомийз різкою заявою уряду Сполучених Штатів стосовно політично вмотивованого переслідування представників попереднього українського уряду, і однією з цілей його візиту є належне вивчення ситуації з метою подальшої підготовки офіційної позиції Брюсселя з цього питання".

Раніше Фюле заявив, що збереження політичної стабільності в Україні не має суперечити фундаментальним правам. Він також відзначив, що покращення відносин Києва з Брюсселем має базуватися на демократичних цінностях.

Відзначимо також, що незадовго до цього координатор Європейської народної партії із зовнішньополітичних справ Елмар Брок заявила, що українська влада провалила тест на демократію.

Медіа-експерти: більшість українських ЗМІ ігнорують важливі новини

Засоби масової інформації в Україні ігнорують суспільно важливі новини. Такими є результати моніторингу великих телеканалів і газет України, повідомляє Deutsche Welle.

"Переслідування опозиції, правозахисників та активістів "підприємницького Майдану", а також новини про зростання безробіття та інші соціальні негаразди, за словами авторів моніторингу за грудень, одностайно не висвітлюються вісьмома загальнонаціональними телеканалами", - йдеться у публікації.

Науковий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар зазначила, що лише СТБ та "5 канал" "часом стають винятками з цього правила".

Найбільше замовчування суспільно-важливої інформації та вибіркове надання позитивів про владу, як сказала Сюмар, зафіксовано на Першому національному, який перетворився на "абсолютно радянський формат, що навіть не є форматом часів Кучми".

Медіа-експерт вважає, що коли Перший національний повідомляє про такі суспільно важливі теми, як головний фінансовий документ країни – державний бюджет – "лише устами прем'єр-міністра, то йдеться про надзвичайно серйозний доказ існування цензури".

"В друкованій пресі автори моніторингу відзначили посилення "купівлі новин" політиками та подання інформації про переслідування опозиції лише з позиції обвинувачення і без представлення думок самих переслідуваних чи їхніх адвокатів", - йдеться у публікації.

Якщо раніше медіа-експерти відзначали тривожні тенденції, то тепер, як зауважила Сюмар, йдеться лише про "очищений, стерильний телевізійний простір і постійне зниження ступеню дотримання стандартів свободи слова в друкованій пресі".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ