Пт, 2024-04-26, 15:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 20 » Бійня в Бенгазі: 200 осіб вбито, 800 поранено
14:19
Бійня в Бенгазі: 200 осіб вбито, 800 поранено
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Кількість жертв суботніх зіткнень лівійських сил безпеки і противників режиму Муамара Каддафі в другому за величиною місті країни Бенгазі, можливо, досягло 200 осіб, повідомляє в неділю РИА "Новости" з посиланням на сайт британської газети Independent.

- У США беруть приклад з Єгипту: у Вісконсині страйкують 70 тисяч бюджетників

У суботу, за даними джерела в лікарні, бійці спецпідрозділів відкрили вогонь по людях, які прийшли на кладовище попрощатися з убитими в попередніх зіткненнях. Раніше вранці сили безпеки і прихильники Каддафі розгромили в Бенгазі наметовий табір протестувальників. У таборі, який було засновано ще два дні тому, в тому числі з ініціативи місцевих юристів і суддів, на момент нападу перебували кілька сотень людей. Нападники застосували сльозогінний газ і кийки.

Влада оголосила про арешт десятків вихідців з інших арабських країн за звинуваченням у приналежності до "іноземної мережі", створеної для дестабілізації ситуації в країні. За даними близьких до розслідування джерел, арешти були проведені в ряді міст Лівії, під варту взято громадян Тунісу, Єгипту, Судану, Сирії, а також турків і палестинців. Метою заарештованих було "нанесення шкоди стабільності в Лівії, а також її громадянам і їх національній єдності".

У розмові з кореспондентом ВВС один з лікарів описав ситуацію в місті як "справжнє пекло".

"Весь день на моїх очах заносили поранених. Багато з кульовими пораненнями в голову і груди. У деяких зламані руки і ноги. Навкруги була чутна стрілянина", - сказав лікар. Також надходило безліч повідомлень про те, що для нападу на демонстрантів використовувалися оплачені лівійським урядом іноземні найманці з районів Африки на південь від Сахари. Одна з учасниць акцій протесту сказала BBC, що демонстранти Бенгазі не збираються здаватися: "У нас немає вибору. Ми страждаємо протягом 42 років - досить, набридло".

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг назвав неприйнятним використання проти мирних громадян важкого озброєння і снайперів. "Це жахливо і, безумовно, неприйнятно", - заявив Хейг. "Відсутність телекамер не означає, що дії лівійського уряду будуть поза увагою світової спільноти", - додав він. Вся інформація про події в країні надходить, переважно, від очевидців, які надсилають зняті на камери мобільних телефонів кадри того, що відбувається, пишеNEWSru.com.

Лівійські власті закрили в'їзд для іноземних журналістів, а ті, хто веде антиурядову пропаганду, піддаються репресіям. Так, один з місцевих журналістів, який ще напередодні виходив на зв'язок з Al-Jazeera, безслідно зник. Держтелебачення, між тим, транслює виключно нечисленні мітинги на підтримку керівника лівійської революції Муамара Каддафі, які проходять, головним чином, в Тріполі. З суботи в країні повністю блокований інтернет.

Між тим розташоване на схід від Бенгазі інше велике місто країни - Ель-Байда третю добу поспіль продовжує залишатися під повним контролем антиурядових сил. "Ми створюємо структури з тим, щоб надати допомогу тим, хто бореться зараз з режимом в інших частинах Лівії", - заявив один з активістів опозиційного руху в ефірі BBC.

Лівія займає перше місце в Африці за запасами нафти. При цьому в Лівії - країні з порівняно невеликим населенням (близько 6,5 мільйона осіб) - спостерігається різке соціальне розшарування. Більше третини населення живе за межею бідності. Безробіття складає 30% і особливо відчутне серед молоді. Рівень бідності та безробіття особливо високий у східних провінціях країни.

Акції протесту в лівійських провінціях з вимогою відходу від влади правлячого в країні 42 роки Каддафі і всіх високопоставлених чиновників тривають з 15 лютого. Влада жорстко придушує демонстрації. "Десятки були вбиті ... Ми тут посеред бійні", - наводить агентство Рейтер слова очевидця подій у Бенгазі.

У п'яти містах на сході Лівії в п'ятницю пройшли багатотисячні антиурядові виступи.

У суботу з вулиць Бенгазі зникла поліція . Місцеві жителі побоювалися, що військові почнуть в місті "зачистку будинок за будинком".

Масові народні протести в останні тижні охопили арабські держави і вже призвели до падіння правлячих режимів у Єгипті та Тунісі. В даний час заворушення тривають в Ємені, Бахрейні та Лівії. Антиурядові виступи пройшли також в Алжирі, Іраку, Йорданії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 928 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ