Пт, 2024-04-19, 02:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 18 » Біля берегів Австралії є жертви акул зі смертельним результатом
17:04
Біля берегів Австралії є жертви акул зі смертельним результатом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Біля берегів Австралії зафіксовано черговий напад акул на людину зі смертельним результатом. Як повідомляє NEWSru.com, посилаючись на місцеві ЗМІ, інцидент стався за 300 кілометрів на захід від міста Аделаїда недалеко від пляжу Коффін-Бей.

Жертвою аж двох акул став 27-річний місцевий житель – пірнальник за мушлями. Свідком нападу став його партнер, який чекав на товариша в човні. За словами очевидців, після прибуття на берег його передали медикам у шоковому стані. На даний час поліція і добровольці взялися до пошуку тіла жертви нападу.

У той же час, за даними РИА "Новости", акули напали на досвідченого аквалангіста і ловця молюсків, 49-річного Пітера Кларксона (Peter Clarkson), коли той вже піднявся на поверхню води. Cвідком нападу на дайвера став капітан катера, з якого пірнав Кларксон. Його тіло поки що не знайдено. Як повідомляє агентство, раніше в 2002 році Кларксон уже "зустрічався" під водою з чотириметровою великою білою акулою, однак тоді риба не напала на нього.

На даний момент невідомо, чи мається на увазі один і той самий випадок, чи це різні напади акул.

У свою чергу, колишній ловець молюсків Дон Моррісон (Don Morrison) вважає, що однією з причин того, що в останні роки напади акул почастішали, стали заходи щодо їхнього захисту в водах Австралії. "Раніше, в 60-ті, 70-ті і 80-ті роки, нам вдавалося відловлювати "особливо нахабних" акул не рідше, ніж раз на місяць, і наші пляжі були досить безпечні. Але відтоді як їх почали захищати, я вважаю, акул буде все більше", - розповів Моррісон.

Раніше найпопулярніші пляжі австралійського Сіднея було оголошено зоною підвищеної небезпеки у зв'язку з появою акул на узбережжі. Серйозність їхньої навали характеризується тим, що зубасті хижаки нещодавно народили потомство і зараз досить агресивні. Наближення акул було помічено з вертольотів рятувальників, які щодня патрулюють узбережжя.

За останні два роки біля берегів Австралії це вже четвертий випадок нападу акул на людей зі смертельним наслідком. Всього за останні 20 років в Австралії було зафіксовано 24 випадки загибелі людей через напади акул.

Нагадаємо, що нещодавно активно обговорювалася ситуація, яка склалася на єгипетських курортах, коли протягом кількох днів було зафіксовано випадки нападу акул на туристів. Так, 30 листопада та 1 грудня в Червоному морі в зоні єгипетського курортного міста сталися три випадки атаки акул на людей.

Напади щоразу ставалися недалеко від берега, несподівано і стрімко. В результаті атак туристи отримали тяжкі травми рук і ніг. Акул спіймали і вбили. Однак пізніше виявилося, що це були не ті акули - через кілька днів акула напала на німецьку пенсіонерку. Жінка загинула.

А губернатор єгипетської провінції Південний Синай Мухаммед Абдель Фаділь Шуша серйозно заявив, що до появи акул-вбивць може бути причетна ізраїльська розвідка "Моссад". В Ізраїлі ці звинувачення відкинули.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1153 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ