Сб, 2024-04-20, 07:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 24 » Біля печерського суду зібралось біля 5тис. пікетуваьників-прихильників Тимошенко
13:28
Біля печерського суду зібралось біля 5тис. пікетуваьників-прихильників Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько 5 тисяч прихильників екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко прийшли до Печерського райсуду Києва. Як передає Інтерфакс-Україна, учасники акції на підтримку екс-прем'єра розташувалися на вулицях, прилеглих до будівлі суду на Хрещатику і Богдана Хмельницького.

Лунає музика, зокрема пісня "Про Юлію Тимошенко". Прихильники Тимошенко тримають партійну символіку "Батьківщини", національні прапори.

Окрім прихильників Тимошенко, серед учасників акції є і представники "Загальновійськової спілки України". Всі підходи до суду перекрито співробітниками міліції, виставлено турнікети, деякі міліціонери перешкоджають проходу до суду навіть журналістам.

Кількість прихильників Тимошенко постійно збільшується. У внутрішньому подвір'ї припарковано декілька автобусів зі співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Також повідомляється, що у Печерського райсуду Києва сталася сутичка між прихильниками і супротивниками екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Під час інтерв'ю у будівлі суду представника "Загальновійськової спілки України", народного депутата минулого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олега Калашникова, прихильники Тимошенко почали голосно кричати: "Ганьба!", Калашников - провокатор". У цей момент супротивники Тимошенко почали активно їм суперечити, після чого зав'язалася бійка.

Співробітники правоохоронних органів розборонили тих, хто бився. Нікого не затримували.

Як повідомила журналістам прес-секретар Тимошенко Марина Сорока, невідомі особи вже з 8 години ранку зайняли місця у залі суду. Під стінами суду зібралася невелика кількість супротивників Тимошенко, але жодних прапорів чи інших свідчень їхньої політичної належності немає. Те, що вони є противниками лідера "Батьківщини", можна зрозуміти лише з їхніх гасел: "Юлю геть!".

За даними працівників міліції, наразі біля Печерського районного суду Києва перебувають 400 прихильників партії "Батьківщина" і 400 представників громадської організації "Загальновійськова спілка України". Про це повідомили у столичному главку міліції, зауваживши, що охорону громадського порядку біля суду здійснюють близько 100 працівників міліції, але також, "про всяк випадок", неподалік суду сконцентровано резерви.

Столична міліція закликає громадян бути толерантними, поважати один одного і не порушувати громадського порядку.

У свою чергу, Міністерство внутрішніх справ закликає організаторів акцій біля Печерського районного суду Києва зробити все від них залежне, аби не допустити будь-яких правопорушень та протистояння в суспільстві. Про це заявив начальник Департаменту міліції громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк під час зустрічі з представниками організацій, які висловили бажання пікетувати 24 червня Печерський суд.

Тим часом голова представництва ЄС в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра також прибув до будівлі Печерського районного суду Києва, де проходить судове засідання у "газовій справі" проти Тимошенко.

Перед входом до суду посол підкреслив, що Єврокомісія у 2009 році, коли сталася газова криза, ретельно стежила за подіями, і ця тема для неї важлива. "Ми з січня 2009 року, коли сталася газова криза, відстежували цю ситуацію", - сказав він.

За словами голови представництва ЄС в Україні, Тимошенко, уклавши з Росією газовий контракт, залагодила цю кризу.

Нагадаємо, 24 червня у Печерському суді Києва відбувається попереднє засідання суду з розгляду кримінальної справи щодо Тимошенко.

Раніше "Батьківщина" закликала громадян прийти вранці 24 червня до будівлі Печерського райсуду на мирний мітинг підтримки Тимошенко і "захистити себе, своє майбутнє і майбутнє своїх дітей".

Крім того, депутати "Батьківщини" вимагали від голови держави забезпечити публічність судового процесу - надати велике приміщення і пряму трансляцію засідання на Першому національному каналі.

ГПУ порушила кримінальну справу щодо Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при підписанні газових контрактів у 2009 році" у квітні 2011 року. Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює у більш ніж 1,5 млрд грн.

17 червня Генеральна прокуратура передала до Печерського суду кримінальну справу зі звинуваченням Тимошенко в перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ