Вт, 2024-04-16, 14:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 9 » Біля Троїцького стався потужний арт-обстріл. ВІДЕО
15:20
Біля Троїцького стався потужний арт-обстріл. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій один український військовий загинув, шестеро дістало поранень, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу станом на 00.00 внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, шість отримали поранення", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

Відповідаючи на запитання про нічний обстріл неподалік села Троїцького (Луганська обл.) з втратами серед українських захисників, Лисенко підтвердив факт обстрілу, але щодо жертв точної інформації не назвав.

"Сьогодні близько четвертої ранку дійсно біля н. п. Троїцьке стався потужний артилерійський обстріл, є постраждалі українські бійці. Точної кількості ми назвати не можемо, оскільки це поки що попередня інформація", - сказав спікер АП.

Раніше журналіст Юрій Бутусов написав на сторінці у Facebook про обстріл території біля Троїцького і втрати серед українських військових: "Сьогодні вночі наш опорний пункт у районі села Троїцького зазнав масованого обстрілу артилерії противника, під прикриттям якого противник зробив спробу зблизитися з нашими позиціями й атакувати. Атаку відбито. Три воїни нашого мотопіхотного батальйону пали смертю хоробрих, троє дістало важких поранень, семеро - легких".

Говорячи про ситуацію з обстрілом на різних напрямах у зоні АТО, спікер АП зазначив, що на луганському напрямі під ворожий вогонь потрапила Новоолександрівка (Попаснянський район) - без застосування важкого озброєння. Проте по сусідній Новозванівці НЗФ випустили кілька мін. Біля села Раївка Слов’яносербського району відбулася ворожа провокація із застосуванням міномета. Крім того, рано-вранці противник порушив режим тиші біля Станиці Луганської.

На донецькому напрямі обстановка залишається найбільш складною, наголосив Лисенко. За його даними, дві треті обстрілів здійснюються з мінометів (більшість - калібру 120 мм), найчастіше їх застосовують на Світлодарській дузі, північних околицях окупованої Горлівки та в авдіївській промзоні. За минулу добу в цих районах бойовики випустили по позиціях сил АТО близько 200 мін.

"Короткострокові випадки застосування мінометів ворогом були зафіксовані в Троїцькому, Новоселівці Другій, Пісках і Невельському", - додав спікер АП.

На Світлодарській дузі, в районі селища Луганського, бойовики активно застосовували бронетехніку, також там працював снайпер.

В авдіївській промзоні ситуація важка. Зі східного напряму НЗФ обстрілюють українські позиції усіма наявними видами озброєнь, за винятком танків та артилерії. У районі донецького аеропорту бойовики порушили режим тиші тричі, використавши при цьому бронетехніку, міномети і стрілецьку зброю.

Загалом за добу на донецькому напрямі зафіксовано 33 ворожі обстріли, при цьому 22 - із важкого озброєння.

На маріупольському напрямі поблизу Водяного бойовики випустили понад 20 снарядів калібру 122 мм. "Також ворог застосовував важке озброєння, а саме 120-мм міномети в Старогнатівці, Павлополі, Талаківці та Широкиному. Причому це заборонене озброєння бойовики застосовували і у світлий час доби", - розповів Лисенко.

У Мар’їнці активізувалися снайпери, а ввечері ворожий обстріл із застосуванням гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів тривав понад дві години. "Подібна інтенсивність ворожих обстрілів спостерігалася і в Широкиному", - повідомив спікер АП.

Загалом за добу на маріупольському напрямі було 33 ворожі обстріли, третина з них - з важкого озброєння.

Лисенко також відзначив активізацію повітряної розвідки ворога. Так, за його словами, протягом доби зафіксовано дев’ять безпілотних літальних апаратів НЗФ на всіх трьох напрямах.

За минулу добу, 8 липня, російські окупаційні війська 72 рази відкривали вогонь по українських підрозділах в зоні проведення АТО. Зокрема, по 33 обстріли зафіксовано на Донецькому і Маріупольському напрямках, ще 6 - на Луганщині. На Маріупольському напрямку противник випустив 20 снарядів з 122-міліметрової артилерії по Водяному.

У Широкиному, Талаківці і Старогнатівці окупанти застосували 120-міліметрові міномети. Під Талаківкою ворог також застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети і вів вогонь з БМП.

    

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: потужний арт-обстріл, Троїцьке
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ