Вт, 2024-04-23, 19:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 26 » Білл Гейтс віддасть 100 тисяч доларів творцеві "презерватива майбутнього"
13:18
Білл Гейтс віддасть 100 тисяч доларів творцеві "презерватива майбутнього"
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Засновник Microsoft незадоволений сучасною контрацепцією. На його думку, презервативи - це незручний спосіб запобігання, який "позбавляє людей повноти відчуттів". Білл Гейтс готовий заплатити 100 тисяч доларів (близько 800 тис грн) тому, хто розробить концепцію "презерватива майбутнього".

За останні 50 років презервативи практично не змінилися, проте можливості людства піднялися на якісно вищий рівень - сучасні синтетичні матеріали вражають уяву, а нейробіологія пішла далеко вперед. Однак презервативи, як і раніше, не забезпечують чоловікам повноти сексуальних відчуттів, а пероральні контрацептиви не захищають від венеричних захворювань, пишуть Вести.ru.

"Чи можна розробити продукт, який не зменшував би задоволення, а навпаки, посилював його? Подібний винахід приніс б велику користь здоров'ю людства, знизивши кількість незапланованих вагітностей, поширення СНІДу та інших венеричних захворювань", - наголошується в повідомленні благодійного фонду Біла і Мелінди Гейтс.

Зараз людство щороку виробляє близько 15 мільярдів презервативів. Ними користуються близько 750 мільйонів людей по всьому світу. Проте у багатьох країнах Азії, Африки і Латинської Америки населення або не має доступу до бар'єрних засобів контрацепції, або користується ними неохоче, зокрема через дорожнечу. Це погіршує ситуацію зі СНІДом, а відсутність подібного найпростішого контролю народжуваності також заважає країнам, що розвиваються, перемогти бідність.

Як сказано в описі гранту на підтримуваному фондом подружжя Гейтс сайті Grand Challenges in Global Health, фінансування буде надано проектам, що задовольнять низку вимог. Крім основного - зробити "презервативи майбутнього" привабливішими для використання - вони повинні бути недорогими і не поступатися традиційним латексним у надійності. У разі, якщо грант, котрий отримав і пройшов тестування, виявиться перспективним, фонд може надати додаткове фінансування.

Зазначимо, що 2010 року лікар з ПАР Соннет Еглерс винайшла спеціальний презерватив, який допоможе жінкам уникнути зґвалтування. Пристрій під назвою rape-axe ("сокира проти насильства") являє собою прозору капсулу, яка розміщується в піхві жінки. На внутрішньому боці пристрою закріплені ряди маленьких зубців, спрямованих усередину, подібно до зубів акули.

Це робить неможливим безболісне витягнення пеніса ґвалтівника із жертви. Ряди зубоподібних гачків усередині прикріплюються до пеніса чоловіка при вході. Після того як пастка закриється, тільки лікар зуміє зняти цей презерватив.

А у швейцарських аптеках з'явилися контрацептиви "для наймолодших" - вони розраховані на дітей від 12 до 14 років.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1051 | Додав: adminA | Теги: Білл Гейтс, 100 тисяч доларів, творець презерватива майбутнього
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ