Чт, 2024-04-25, 00:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 3 » Білоруська влада закрила офіс ОБСЄ в Мінську
17:29
Білоруська влада закрила офіс ОБСЄ в Мінську
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Білоруська влада не продовжила мандат офісу ОБСЄ в Мінську, тому він припиняє роботу, повідомляє МЗС Бєларусі.

"Необхідно відзначити, що це свідоме рішення, яке обумовлено відсутністю об'єктивних підстав для збереження місії ОБСЄ в Бєларусі", - наводяться в повідомленні слова начальника управління інформації - прес-секретаря МЗС Бєларусі Андрія Савіних, передає РИА Новости.

- Велика Британія закликає Бєларусь продовжити мандат місії ОБСЄ в Мінську
- Литва вживає дипломатичні кроки з метою відновити роботу офісу ОБСЄ в Мінську

Президент Олександр Лукашенко різко розкритикував позицію ОБСЄ щодо президентських виборів 19 грудня, на яких чинний глава держави здобув перемогу.

ОБСЄ заявляла, що не бачить можливості позитивно говорити про президентські вибори в Бєларусі і серйозно розчарована тим, як проведено підрахунок голосів.

"Рішення Республіки Бєларусь про припинення роботи офісу (ОБСЄ) у Мінську не призведе до зниження рівня взаємодії нашої країни з ОБСЄ. Навпаки, ми готові до зміцнення та підвищення ефективності практичної взаємодії з інститутами ОБСЄ в усіх напрямках програмної діяльності організації", - заявляє Савіних.

Як наголошується в повідомленні, оцінка результатів діяльності офісу ОБСЄ в Мінську показує, що мандат офісу виконаний. "Як свідчить досвід Латвії, Естонії та Грузії, де в останні роки аналогічні польові представництва ОБСЄ були закриті цими державами після певного періоду їх роботи, проектна діяльність ОБСЄ може успішно і ефективно реалізовуватися у прямих контактах з інститутами ОБСЄ. Даний підхід вже протягом декількох років відпрацьовувався нами зі штаб-квартирою ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Постійний представник Бєларусі при міжнародних організаціях у Відні Олександр Сичов проінформував членів Постійної ради ОБСЄ про закриття офісу в Мінську.

Велика Британія закликає Бєларусь продовжити мандат місії ОБСЄ в Мінську

Великобританія "серйозно шкодує" про рішення Бєларусі не продовжувати мандат місії ОБСЄ в Мінську і закликає владу країни переглянути дане рішення.

Відповідну заяву зробив британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон, повідомили у прес-службі посольства Великобританії в Бєларусі.

"Великобританія серйозно жалкує про рішення Бєларусі накласти вето на продовження мандата місії ОБСЄ в Бєларусі", - привели в прес-службі слова Лідінгтона, передає Інтерфакс.

"За визнанням самого білоруського уряду, місія внесла важливий внесок в зусилля з гармонізації демократичних інститутів і норм до стандартів ОБСЄ", - зауважив він.

Міністр підкреслив, що "зобов'язання щодо виконання цих стандартів були ще раз прийняті главами держав-членів ОБСЄ на саміті в Астані 1-2 грудня".

"Події, що послідували за недавніми президентськими виборами, продемонстрували, що така робота необхідна", - вважає він.

"Місія також зробила цілий ряд важливих зусиль у сфері спільної регіональної безпеки, зокрема енергетичної безпеки та прикордонного управління", - заявив Лідінгтон.

"Великобританія звертається до Бєларусі із закликом негайно переглянути це рішення і не йти шляхом подальшої самоізоляції від міжнародного співтовариства", - йдеться в заяві Лідінгтона.

Литва вживає дипломатичні кроки з метою відновити роботу офісу ОБСЄ в Мінську

Литва, яка головує з нового року в ОБСЄ, робить дипломатичні кроки, спрямовані на те, щоб Бєларусь переглянула рішення про припинення роботи в Мінську офісу ОБСЄ, повідомив у понеділок литовський міністр закордонних справ Аудронюс Ажубаліс (Audronius Azubalis).

"Ми робимо певні дипломатичні дії, кроки, щоб це рішення було в Мінську переглянуто", - сказав міністр журналістам після зустрічі з президентом країни Далею Грібаускайте (Dalia Grybauskaite).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1019 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ