Пт, 2024-04-26, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Березень » 11 » Білоруську територію на кордоні з Україною атакувала рф
16:31
Білоруську територію на кордоні з Україною атакувала рф
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Штурмовики СУ, із зальотом на територію України з Білорусі, здійснили бомбардування української території, після чого нанесли авіаудари по території РБ.

Росія атакувала білоруську територію на кордоні з Україною

Російські окупанти атакували білоруську територію на кордоні з Україною.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Ворог атакував білоруську територію на кордоні з Україною. Штурмовики СУ, із зальотом на територію України з Білорусі, здійснили бомбардування української території, після чого нанесли авіаудари по території РБ. Заліт двох літаків з сусідньої держави фіксували прикордонні наряди, на ділянці відділу "Дубровиця", що на Рівненщині", - йдеться у повідомленні.

У ДПСУ наголосили, що така атака і дії ворога на населені пункти Білорусі є свідомою провокацією, щоб втягнути Збройні сили Республіки Білорусь у війну з Україною.

Згодом командування Повітряних сил ЗСУ оновило повідомлення. За їх даними, є також інформація про обстріл окупантами н.п. Бухлічі та Верхній Теребеж у Білорусі.

Крім того на Волині бомби з російських літаків упали не лише на білоруську територію, а й українську. Ці фото зроблено українськими прикордонниками за кількасот метрів до кордону з Білоруссю.

Як наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, авіаудар по Білорусі – свідомий терористичний акт кремля. Путіну неважливо кого вбивати – українців, росіян, білорусів, будь-яку націю.

"Чергова брутальна брехлива провокація. Уявляю, яке виття сьогодні буде на російських пропагандистських каналах. Не здивуюсь, якщо лукашенко звернеться до Путіна з пропозицією допомогти йому вбивати українців. Тож звертаюся до всіх білорусів. Це не ваша війна! Це провокація росіян. Україна немає жодного відношення до цього. За даними командування повітряних сил ЗСУ російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця в Білорусі, зайшли в наш повітряний простір, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані в Білорусі", - зазначив Ткаченко.

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович наголосив, що попри те, що Росія обстріляла білоруське село, щоб втягнути у війну ще одну країну, високоймовірним є те, що самі війська відмовляться від активних бойових дій.

Як зазначає Арестович, Білорусь вже давно задіяна у війні проти України. Проте він висловив сподівання, що тамтешні війська зроблять усе неообхідне, щоб уникнути участі в активних бойових діях.

"Серед білоруських військових є принципова позиція не брати участь в бойових діях проти України. Навіть якщо Лукашенко буде їх штовхати, я думаю, що вони зроблять усе, щоб уникнути цього сценарію", – зазначив Арестович.

Водночас Арестович вважає, що навіть якщо військові із Білорусі зайдуть на територію України, не виключено, що більшість з них перейде на наш бік.

"Не дайте себе втягнути у цю війну. Вона вам не потрібна. Ми за 15 днів знищили понад 12 тисяч російських військових. Не треба вам потрапляти до їх числа. Це не потрібно Білорусі. Повірте", - додав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 418 | Додав: adminA | Теги: білоруська територія, кордон, Україна, атака РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ