Пт, 2024-04-19, 01:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » ЕС має вимоги до країн - сусідів
12:16
ЕС має вимоги до країн - сусідів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Європейський Союз посилює вимоги до країн-сусідів у сфері демократії і прав людини. 20 червня в Люксембурзі Рада міністрів закордонних справ ЄС ухвалила постанову, в якій визначила основні принципи розвитку відносин з країнами Європейського сусідства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Європейський Союз вирішив активізувати політику щодо найближчих сусідів на сході і на півдні, поставити співпрацю з ними в ще більшу залежність від проведення демократичних реформ, дотримання основних свобод і прав людини.

Документом охоплено дві групи країн: Південного Середземномор'я (Північної Африки та Близького Сходу) і Східного партнерства (пострадянських країн Східної Європи, крім Росії, а також Закавказзя).

Згідно з документом, 29-30 вересня 2011 року вирішено провести у Варшаві саміт Східного партнерства, покликаний активізувати проект, який охоплює Україну, Бєларусь (участь якої тимчасово заморожено), Молдову, Грузію, Вірменію і Азербайджан.

"Новий підхід ЄС буде засновано на взаємній підзвітності та взаємній прихильності універсальним цінностям свободи, демократії, поваги прав людини, фундаментальних свобод і верховенства закону", - наголошується в постанові.

Це буде диференційований підхід до партнерів, і партнерські проекти очолять ті країни, які "хочуть і можуть далі йти до тіснішої політичної асоціації та поступової економічної інтеграції у внутрішній ринок ЄС".

Плани дій, які визначають поточні завдання співробітництва, буде "зосереджено на обмеженому колі пріоритетів з більш ясною послідовністю кроків, включаючи більш чіткі цілі і більш конкретні віхи, які будуть виконуватися під пильним політичним керівництвом".

На "термінові потреби і у відповідь на нові виклики, пов'язані з поточними змінами в європейському сусідстві", виділяється допомога у розмірі 1 мільярда 242 мільйонів євро. Вона буде розподілятися з урахуванням "готовності країн-партнерів до реформ та їхнього просування до глибокої і стійкої демократії".

На тих же принципах ЄС буде заохочувати кредити Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) цим країнам.

У відносинах з країнами Східного партнерства в центрі уваги будуть переговори про створення "всеосяжних і поглиблених зон вільної торгівлі". Такі переговори йдуть з Україною, а 20 червня затверджено мандат Єврокомісії на їх започаткування з Молдовою. Другим пріоритетом у ставленні до цих країн (в тому числі Бєларусі) будуть переговори щодо полегшення візового режиму.

Що стосується країн Південного Середземномор'я, то там головне місце посідають проблеми імміграції та реадмісію незаконних іммігрантів, створення робочих місць і допомога розвитку. З окремими країнами цього регіону ЄС має намір також вести переговори про "всеосяжні і поглиблені зони вільної торгівлі" і давати привілеї в доступі на європейський ринок.

Зауважмо, 25 травня Єврокомісія (ЄК) оприлюднила нову стратегію Європейської політики сусідства (ЄПС). ЄС обіцяє надати на ЄПС 7 млрд євро, причому основна частина цієї суми дістанеться країнам, котрі продемонстрували прогрес у становленні демократії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 910 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ