Сб, 2024-04-27, 06:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » БЮТ вимагає від президента гарантувати пряму трансляцію суду над Юлією Тимошенко
17:27
БЮТ вимагає від президента гарантувати пряму трансляцію суду над Юлією Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Фракція БЮТ-"Батьківщина" вимагає від президента України Віктора Януковича гарантувати пряму трансляцію суду над лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко і проведення цього судового засідання в Українському домі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми, народні депутати фракції БЮТ-"Батьківщина" звертаємося до вас, як до гаранта Конституції, який неодноразово заявляв, що не уявляє собі Тимошенко у в'язниці, вжити передбачені вашими повноваженнями заходи для неупередженого і справедливого розгляду справи, публічності та гласності суду, допуску преси і громадськості на судові засідання. Для цього необхідно надати відповідне приміщення. Наполягаємо на наданні конференц-залу Українського дому в Києві", - зачитав листа депутатів фракції до президента лідер фракції Іван Кириленко на прес-конференції.

- Українським каналам забороняють розповідати про опозицію, скаржаться у "Батьківщині"

"По-друге, провести пряму трансляцію судового засідання на Першому національному телеканалі, оскільки це не рядовий суд і ця справа має величезну суспільну вага", - зазначається в листі до президента.

"Бютівці" також вимагають від голови держави "зняти цензуру і заборону на оприлюднення на українських телеканалах висновків провідних міжнародних юридичної й аудиторської компаній, які 100% переконливо довели необґрунтованість звинувачень на адресу Тимошенко".

Кириленко повідомив, що цей лист підпишуть усі депутати фракції БЮТ-"Батьківщина", які перебувають у Києві, і сьогодні воно буде передано президентові.

Як повідомлялося раніше, 17 червня Генеральна прокуратура передала до Печерського суду кримінальну справу зі звинуваченням Тимошенко в перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Печерський районний суд Києва почне попередній розгляд справи щодо екс-прем'єр-міністра України Тимошенко у п'ятницю, 24 червня.

Нагадаємо, що у квітні 2011 року ГПУ порушила кримінальну справу щодо Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при підписанні газових контрактів у 2009 році". Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює у більш ніж 1,5 млрд грн.

Українським каналам забороняють розповідати про опозицію, скаржаться у "Батьківщині"

У партії "Батьківщина" заявляють, що українським телеканалам заборонено розповідати про звіт міжнародних компаній Covington & Burling LLP та BDO. Про це свідчить аналіз телеефіру останніх днів, проведений прес-службою партії "Батьківщина".

Так, 17 червня у Вашингтоні була проведена прес-конференція представників юридичної компанії Covington & Burling LLP та аудиторської фірми BDO.

"Звіт цих компаній свідчив про те, що в результаті ретельного аналізу документів не було знайдено жодної підстави для звинувачення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо Кіотських грошей та "Опелів-Комбо". Порушені кримінальні справи було визнано політично вмотивованими", - заявляє прес-служба.

"Попри те, що інформаційні агентства та інтернет-видання детально висвітили цю подію, жоден центральний телеканал не розповів про гучні результати розслідування ані в п’ятницю, ані в суботу, ані в неділю у підсумкових випусках новин", - йдеться в заяві.

У "Батьківщині" зазначили, що на прес-конференції були присутні щонайменше 10 телекамер. Утім, жоден телеканал у вечірніх випусках "не знайшов можливості бодай одним реченням розповісти про новини, озвучені лідерами "Батьківщини".

"При цьому будь-який глядач добре пам’ятає, як псевдоаудитори Trout Cacheris, найняті Януковичем і Азаровим для знищення своїх політичних опонентів за бюджетні мільйони, буквально не злазили з телеекранів, так само як і різноманітні інтерпретатори їхнього горе-звіту з різних міністерств і відомств", - заявили в "Батьківщині".

"Очевидно, що заборона висвітлювати невигідні для влади висновки визнаних світом експертів походить з вищих владних кабінетів та спускається безпосередньо на власників телеканалів", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 17 червня кампанії Covington & Burling та BDO презентували свої висновки, за якими справа екс-прем'єра Тимошенко щодо використання кіотських грошей є сфальсифікованою.

Також зазначалося, що під час підготовки звіту Covington & Burling попросили Plato Cacheris надати матеріали, якими ті оперували.

Раніше, 14 жовтня минулого року, міжнародні аудитори юридичні фірми Trout Cacheris LLP і Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP заявили, що виявили факти нецільового використання коштів державного бюджету за участю представників уряду Тимошенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1007 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ