Пт, 2024-04-19, 15:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » БЮТ вимагає від влади припинити політичні репресії проти опозиції
21:35
БЮТ вимагає від влади припинити політичні репресії проти опозиції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Фракція БЮТ-"Батьківщина" вимагає від чинної влади припинити політичні репресії проти опозиційних політиків та звітувати про ситуацію. Про це йдеться в заяві фракції, поширеній прес-службою БЮТ у вівторок, передає "Українська правда".

"БЮТ-Батьківщина" вимагає від президента Віктора Януковича "звітувати перед країною про виконання резолюцій Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту, які вимагали припинити наругу над демократією".

Також фракція вимагає "припинити політичні репресії проти Юлії Тимошенко та членів її команди".

"Бютівці" вимагають "звільнити з-за ґрат Юрія Луценка, Ігоря Діденка, Анатолія Макаренка, Богдана Данилишина, Тараса Шепітька, Марію Кушнір та інших політиків, а також активістів Майдану".

Фракція також вимагає "викликати до Верховної Ради генерального прокурора Віктора Пшонку й уповноваженого з прав людини Ніну Карпачову та провести публічну розмову стосовно політичних репресій в Україні".

Крім того, БЮТБ вимагає "притягнути до відповідальності урядовців та депутатів-"регіоналів", учасників бандитського побиття депутатів-опозиціонерів у стінах Верховної Ради".

"В п’ятницю запросити до Верховної Ради міністра внутрішніх справ з доповіддю про розстріл в Одесі політиків, які не належать до Партії регіонів", - сказано в заяві.

"Виконання цих вимог засвідчить, що президент Янукович ще остаточно не переступив межі, яка відділяє європейську країну від країни з кримінальною диктатурою", - заявляє БЮТ-"Батьківщина".

Наразі, за словами "бютівців", "у рік 20-ліття Незалежності, Україна опинилася в ситуації, в якій Радянський Союз зустрічав 1937-й – ювілейний рік жовтневого перевороту".

"Цей авторитарний режим, як і той, бачить своє спасіння в знищенні нескорених, які ще вірять у свободу, справедливість та європейське майбутнє України", - обурюються опозиціонери.

Вони нагадують, що "під новорічну ялинку" влада підклала народу скасування спрощеної системи оподаткування для малих підприємців, підвищення цін на продукти, газ, електрику, тепло, воду, проїзд, збільшення пенсійного віку і тривалості робочого тижня.

"Новий Трудовий кодекс і без того доволі безправних найманих працівників перетворює на рабів, а селян завдяки намірам Януковича та Азарова продати сільськогосподарську землю, хочуть вигнати з власних осель", - заявляє фракція.

"Опозиція протидіє цим намірам влади. Саме тому режим і нацькував правоохоронні органи на найбільшу опозиційну силу "Блок Юлії Тимошенко" та її союзників", - стверджує БЮТ-"Батьківщина".

На переконання фракції, "головна мішень для Януковича – Юлія Тимошенко". "Вони її бояться і тому розпочали травлю ще й її найближчих соратників", - йдеться, зокрема, в заяві.

Зазначимо, без дотримання прав на мирні зібрання та свободу засобів масової інформації Україні не бачити зближення з Європейським Союзом. Такий "меседж" привіз до Києва єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле. Комісар з питань розширення Євросоюзу та європейської політики сусідства Штефан Фюле зустрінеться 11 січня з українськими президентом, прем’єр-міністром та представниками уряду і парламенту, аби узгодити план двосторонньої співпраці на 2011 рік.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 904 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ