Вт, 2024-04-16, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 25 » Бойовики активізували вогонь по всіх напрямках. ВІДЕО
09:12
Бойовики активізували вогонь по всіх напрямках. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Минула доба у зоні АТО видалася неспокійною як вдень, так і вночі.

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook, з 24 на 25 травня на Донецькому напрямку з озброєння танків, мінометів та артилерії заборонених калібрів загарбники вели вогонь по Опитному, Піскам, шахті Бутовка, Кам’янці, Верхнєторецькому, Авдіївці, Гранітному, Березовому, Тарамчуку.

На Луганському – по Сокільникам, Станиці Луганській та Щастю.

Закінчилося відносне перемир’я і на Маріупольському напрямку. Злочинці з мінометів, самохідних артилерійських установок, гранатометів та стрілецької зброї майже безперестанку обстрілювали Широкине. В районі Гнутового відбулося бойове зіткнення, яке, щоправда, тривало не довго. Наразившись на щільний вогонь, диверсійна група злочинців відступила.

На Артемівському напрямку було найспокійніше. Неподалік від Славковичів в наш бік стріляв снайпер. А вночі ворожі міномети двічі обстріляли Богуславське.

Безпілотники російсько-терористичних військ було помічено у небі за маршрутами Маріуполь – Мангуш, Маріуполь – Володарське, Троїцьке – Новоселівка, Передільське – Раївка, Дебальцеве –Троїцьке а також в районі населеного пункту Камянка.

Як повідомив в Фейсбуці військовий експерт Дмитро Тимчук, впродовж минулих вихідних (23 -24.05.2015) російсько-терористичні війська продовжували активно здійснювати обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів. Протягом 23.04 фіксувалися масовані обстріли на ділянці від н.п. Шуми, Майорське до Авдіївки. Противник застосовував стрілецьку зброю, а також автоматичні станкові гранатомети типу АГС-17 "Полум'я" та ЗУ-23-2 (на мобільних транспортних засобах) у складі вогневих груп. У районі н.п. Троїцьке бойовики завдали вогневого удару по передовим позиціям українських військ з 120-мм мінометів.

На Артемівському напрямку позиції українських військ були обстріляні з 122-мм ствольної артилерії і мінометів (82-мм і 120-мм) в районі н.п. Луганське, Миронівське, Санжарівка і Розсадовка. Крім того, на цій ділянці в глибині бойових порядків терористів зафіксовано переміщення декількох одиниць бронетехніки (4 од. Бронетехніки, з них 2 танка).

Зі ствольної артилерії був обстріляний Авдіївський коксохімічний завод (на території заводу зафіксовані розриви більше 70 снарядів), в результаті чого підприємство було змушене припинити роботу. Бойовики вели обстріл підприємства: з 122-мм артилерії - з позицій в районі Спартака та Ясинуватої (гаубиці Д-30, три вогневі батареї), з 152-мм артилерії - з Київського району Донецька (одна 6-й гарматна батарея "Мста-Б"). Ці ж артпідрозділи терористів протягом суботи двічі обстріляли н.п. Піски і Опитне, кілька вогневих ударів вироблено по н.п. Тоненьке і Водяне. Крім того, були обстріляні з мінометів і АГС-17 позиції українських військ поблизу Красногоровки і Мар'їнки.

Південніше Донецька (в районі Старогнатівці і Гранітного) позицій українських військ були неодноразово обстріляні з АГС-17 і великокаліберних кулеметів (противник намагався викликати у відповідь вогонь, щоб визначити на цих ділянках систему вогню сил АТО з метою координації подальших дій ДРГ). Кілька разів бойовиками на цій ділянці відкривався вогонь з 120-мм мінометів.

У районі н.п. Кримське, Сокільники, Щастя, Станиця Луганська бойовики неодноразово відкривали вогонь з 82-мм мінометів і АГС-17, обстрілюючи передові позиції сил АТО. На ділянці Жовте - Весела Гора бойовики висунули вперед (у напрямку до річки) батарею 82-мм мінометів і як мінімум 3 АГС-17 "Полум'я" (між Раївкою і Жовтим). Терористами відкривався "пристрілювальний" вогонь.

На ділянці між Ленінським і Неліпівка ДРГ бойовиків (12 чол), під прикриттям інтенсивного мінометного вогню спробувала проникнути вглиб бойових порядків українських військ, фактично огинаючи Артемове і Шуми з південного заходу. Метою ДРГ було розкрити систему оборони в районі Артемове і по можливості дійти до околиць Дзержинська. Однак, просунувшись до струмка Залізного, диверсанти бойовиків були виявлені бойовою охороною сил АТО і в результаті вогневого контакту були змушені відступити (як мінімум 2 диверсанта поранені).

На приморському (Маріупольському) напрямку бойовики в суботу 23.05 вели обстріли з великокаліберних кулеметів і АГС в районі Широкино. У неділю 24.05 на даному напрямку "відпрацювала" артгрупа терористів з 122-мм гаубиць Д-30 (район Чермалик), а також з декількох 120-мм мінометів і АГС безпосередньо по Широкино і висотах на північний захід від даного н.п. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Також бойовики активно проводили розвідку за допомогою БПЛА. Зафіксовано використання БПЛА на Луганському та Маріупольському напрямках (16 випадків прольоту).

У неділю 24.05 терористи вели обстріли з мінометів по н.п. Піски, Опитне, Авдіївка та шахті Бутівка. В основному використовувалися 120-мм міномети, також зафіксовані вогневі мобільні групи бойовиків (ЗУ-23-2 на автотранспорті та 3 од. БМП-2), які обстріляли позиції сил АТО в районі н.п. Піски і Красногровка.

У районі Кірове протягом 40 хвилин по українських позиціях працювала 120-мм мінометна батарея терористів.

У неділю тричі зафіксовані прольоти БПЛА в районі Маріуполя (2 з них - уздовж узбережжя).

Упродовж вихідних найбільш активне переміщення автотранспорту логістики бойовиків було зафіксовано між Луганськом та Алчевському, Перевальському. Між Шахтарському та Харцизькому активно переміщується як автотранспорт, так і бронетехніка (включаючи танки), особливо з боку Іловайська. Звернули на себе увагу: - Колона з 4-х КАМАЗів і 1-го БТР-80 між Іловайськ і Харцизькому в сторону Макіївки. Відзначалася посилена озброєна охорона, вантажівки тентовані. Дана колона перевозила військовослужбовців ЗС РФ, зафіксовано наявність засобів радіозв'язку у кожного військовослужбовця. - Три 122-мм гармати Д-30 у супроводі 1 БТР-80 і 1 БРДМ на марші між Антрацитом і Червоним Променем. Колона прямувала до Горлівки через Дебальцеве і Вуглегірськ.

Переміщення бойової техніки і підрозділів:

- У районі Горлівки триває посилення групи бойовиків, зосередженої навпроти траси на Артемівськ (прибуло 4 БТР-80, раніше зафіксованих у районі н.п.Ясіноватая, з боку Єнакієве перекинуто 4 танка).

- У Петровському та Кіровському районах Донецька також триває накопичення бойової техніки і живої сили. У район південніше Старомихайлівці прибула бронегруппа - 8 танків у супроводі 3-х ББМ, 2-х БМП-2 і 1 БТР-70, за нею прибуло 4 вантажівки з матеріально-технічними ресурсами.

- У Петровському районі Донецька зафіксовано появу "блукає батареї" (за уточненими даними - 4 гармати Д-30). Також в даний район прибуло до 10 од. автотранспорту (від джипів до бусів) з російськими найманцями.

- Зафіксована активне перегрупування бронетехніки бойовиків, раніше перекинутої в район Первомайська, Ірміно та Брянки. Частина бронетехніки перекидається у напрямку до Бахмутськой траси (в район Донецького і жолобки). У районі Фрунзе зафіксовано переміщення 3-х танків Т-72БА на марші в сторону Бахмутськой траси.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

4 березня українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Від лінії зіткнення самохідних артилерійських відтягнули установки 2С3 "Акація".

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

5 березня українські військові почали третій етап відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

8 березня українська сторона в зоні проведення антитерористичної операції завершила четвертий етап відводу від лінії розмежування важкого озброєння.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

При цьому силовики заявляють, що, незважаючи на відведення важкої артилерії, "оголяти передній край не будуть".

1 травня ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко вчергове пригрозив наступом на Україну.

3 травня бандформування значно посилили вогневу активність і за кількістю обстрілів на добу повернулися до рівня, який існував до укладення Мінських угод.

Окупанти створюють на Маріупольском напрямку потужний "ударний кулак" з декількох десятків одиниць бронетехніки і до 3 тис особового складу.

20 травня на сторінці прес-центру у Facebook з'явилася інформація від спостерігачів української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, згідно з якою бойовики обстрілювали н.п. Піски ймовірно фосфорними боєприпасами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: всіх напрямках. ВІДЕО, вогонь, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ