Пт, 2024-03-29, 10:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Листопад » 13 » Бойовики планують наступати 16 листопада - журналіст Цаплієнко
12:46
Бойовики планують наступати 16 листопада - журналіст Цаплієнко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко розповів, що бойовики планують наступати на позиції українських військових на Донбасі в неділю, 16 листопада. Про це він написав сьогодні, 13 листопада, у своєму Facebook.

"Інформую громадськість, якщо комусь цікаво. Сьогодні вночі на блокпосту під Волновахою знімали затримання трьох підозрілих. У телефонах чуваків виявилися номери командира "Кальміусу" і ватажка одного з підрозділів "Оплот". Наші хлопці подзвонили, прикинулися сепаратистами з блокпоста в Оленівці. Мовляв, затримали "схожих на укропських диверсантів".

Попросили підтвердити благонадійність. Командири рашистів радісно підтвердили статус терористів - "Це ж наші надійні люди, пропускайте!!!" Далі, обидва командира поцікавилися як справи на блокпосту і закінчили розмову приблизно однією і тієї ж фразою: "Потерпіть, мужики, до неділі, в неділю наступ", "Ви ж знаєте наказ, в неділю наступаємо", - написав журналіст.

Довідка

23 жовтня так званий "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Захарченко заявив про плани повернути втрачений бойовиками контроль над низкою міст Донбасу і попередив у зв'язку з цим про можливість відновлення важких бойових дій.

3 листопада російсько-терористичні війська закінчили формування чотирьох ударних угруповань: - Луганське (район Первомайськ - Луганськ - Станиця Луганська); - Горлівсько-Донецьке; - Волновасько-Тельманівське; - Новоазовське.

У складі зазначених угруповань, за оцінками експертів, приблизно 14-15 тисяч російських найманців і військовослужбовців РФ, а також 10-12 тисяч бойовиків з місцевих бандформувань.

Також у складі даних угруповань: - 110-115 танків; - 250-280 ББМ (бойових броньованих машин) типу БМП, БТР, МТ-ЛБ; - 80-100 гармат ствольної артилерії і установок РСЗВ; - приблизно 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих КАМАЗів і паливозаправників до саморобних ган-траків).

5 листопада до прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки. На залізничну станцію міста Кам'янськ-Шахтинський прибув ешелон з 50 танками Т-64 і 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків.

9 листопада російсько-терористичні війська посилили інтенсивність обстрілів сил АТО через прибуття чергового так званого "гуманітарного" конвою з боєприпасами, зброєю і живою силою.

11 листопада постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що Росія планує провести повномасштабне вторгнення на територію України.

А у США і Євросоюзі стурбовані збільшенням російських військ на підконтрольних сепаратистам територіях в Україні і закликають Росію вивести свої війська з Донбасу.

Місія ОБСЄ, зокрема, зафіксувала "найвищу кількість людей у військовому одязі, що перетинали кордон в обох напрямках, за весь час спостереження".

12 листопада міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україні необхідно готуватися до ведення бойових дій на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: журналіст Цаплієнко, бойовики планують наступати 16 лист
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ