Сб, 2024-04-20, 13:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 20 » Бойовики посилюють вогонь в районі Мар'їнки і влаштовують провокації. ВІДЕО
14:16
Бойовики посилюють вогонь в районі Мар'їнки і влаштовують провокації. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Обстановка в зоні проведення АТО залишається складною, НВФ не припиняють обстріли українських військових з озброєння, забороненого мінськими домовленостями, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"На луганському напрямку вчора ввечері противник провів серію обстрілів Щастя і Станиці Луганській з використанням гранатометів, мінометів, зенітних установок. В результаті постраждали цивільні особи, пошкоджено 3 будинки та об'єкти інфраструктури", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Лисенко зазначив, що на ділянці фронту від Старого Айдара до Попасної режим тиші дотримувався.

На донецькому напрямку бойовики застосували важке озброєння в районі Світлодарська та Горлівки. Вони обстріляли позиції сил АТО біля с. Лозове з 152-мм ствольної артилерії, при цьому вогонь вівся не так з південного, а із західного напрямку - с. Гольмовське, розміщеного на іншій стороні Світлодарськ водосховища.

"Під мінометним і артилерійським вогнем виявилися позиції українських військових на північ, захід від Горлівки, противник днем ​​вів вогонь з важкого озброєння, розміщеного як мінімум на 4-х майданчиках. На західних околицях Донецька бойові дії не припиняються. Противник використовує там всі види озброєння, крім зенітних установок", - розповів Лисенко.

Інтенсивність вогню з боку бойовиків значно посилилася в районі Мар'їнки.

На маріупольському напрямку мали місце кілька провокацій із застосуванням стрілецької зброї, в с. Гранітне працював снайпер.

За словами Лисенка, п'ять українських військовослужбовців отримали поранення за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

"Внаслідок бойових дій, на щастя, ми нікого з наших воїнів не втратили, 5 отримали поранення. Це сталося на донецькому напрямку, зокрема, двоє з них були поранені в районі Донецького аеропорту", - сказав він.

У районі Курахово терористи обстріляли авто з мирними жителями, троє поранені

На Донеччині біля Курахового бойовики обстріляли автівку. Поранено трьох людей.

Про це повідомили в управлінні МВС в Донецькій області.

"Постраждали 3 людини. З осколковими пораненнями різного ступеня тяжкості дівчина 1995 року народження і два чоловіки 1967 і 1989 років народження доставлені до лікарні м. Курахово", - сказано у повідомленні.

Автомобіль з двома жителями Курахового і дівчиною з Донецька, який рухався з окупованої території до Курахового, був обстріляний на трасі Донецьк-Запоріжжя близько 11:30.

Машина проїхала останній блокпост "ДНР". Бойовики пропустили автомобіль і навздогін відкрили вогонь по території. Машина потрапила під обстріл на під'їзді до блокпоста ВСУ. Поранені госпіталізовані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст.15, ч. 2 ст.115 "Замах на вчинення навмисного вбивства".

Нагадаємо, 14 липня стався один з найбільш інтенсивних обстрілів території України з моменту підписання Мінських угод - бойовики 100 разів відкривали вогонь.

Як зазначають у РНБО, останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, ворог активізував агентурну мережу та агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв та підбурювання громадян до провокативних дій, зокрема спроб блокування переміщення підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

"Такі дії свідчать про чергову спробу Росії та її маріонеток повністю зруйнувати Мінські домовленості та відновити активні бойові дії, розпочавши наступ, як мінімум, по трьох важливих напрямках вздовж лінії зіткнення", - заявляють силовики.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що, згідно з інформацією військової розвідки, на територію України можливе вторгнення сил агресора.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: бойовики, вогонь район Мар'їнки, провокації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ