Пт, 2024-04-19, 06:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 10 » Бойовики повернулися до відкритого застосування важкої зброї. ВІДЕО
14:23
Бойовики повернулися до відкритого застосування важкої зброї. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Окупанти знову перейшли до тактики активного і неприхованого застосування важкого озброєння, а також проникнення диверсійно-розвідувальних груп. ЗСУ зберігають пильність й у разі будь-яких провокацій готові дати гідну відсіч ворогу. Такі факти оприлюднив сьогодні, 10 липня, на традиційному щоденному брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися на ділянці від Станиці Луганської до Кримського. Зокрема, вчора вранці через Сіверський Донець переправилася ворожа диверсійно-розвідувальна група. Напад відбито. Ще одне бойове зіткнення відбулося в районі Кримського – противника відкинули назад до Сокільників. Також епізоди порушення режиму тиші з боку бойовиків зафіксовано у Станиці Луганській, Щасті, Трьохізбенці та Новотошківському.

На Донецькому напрямку в районі Світлодарська та Горлівки обстановка стабілізувалася. Ворожі провокації мають поодинокий характер, застосовується лише стрілецька зброя. В районі аеропорту три точки активності ворога – Авдіївка, Опитне та Піски.

Противник зосереджує свої сили на території зруйнованого Донецького аеропорту та у селищі Спартак. Також противник активізувався між Мар’їнкою та Докучаєвськом, де сходяться залізниця та автомобільна дорога Донецьк – Волноваха (йдеться про с. Березове і Тарамчук). На цій ділянці бойовики провели серію мінометних та артилерійських обстрілів.

На Маріупольському напрямку активні бойові дії велися на схід від Волновахи. Зокрема, вдень близько п’яти годин тривали ворожі обстріли наших позицій біля Новогригорівки – противник застосував великокаліберні міномети, 152-мм гармати та танки. Також з північно-східного напрямку обстріляно село Гранітне: було випущено 1 пакет РСЗВ "Град" і здійснено серію пострілів зі 152-мм артилерії. На ділянці від Гранітного до Азовського моря фактів порушення режиму тиші не зафіксовано.

Міжнародні спостерігачі також фіксують зосередження важкої військової техніки бойовиків біля лінії зіткнення на Маріупольському напрямку.

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 7 танків, 30 БТРів та щонайменше 37 військових вантажівок біля м. Комсомольське, що перебуває під контролем бандформування "ДНР" і на 25 км віддалене від лінії фронту. Також 9 танків, 8 БТРів та одна вантажівка помічені поблизу Сонцевого, 4 танки, 26 БТРів та 34 вантажівок – біля Безіменного, 3 танкаи – біля Мічуриного та 2 танки – біля Саханки.

За інформацією прес-центру АТО, вчора в зоні АТО зафіксовано 11 польотів ворожих безпілотників. При цьому 3 БПЛА окупантів на Луганщині були збиті нашими зенітниками.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

Нагадаємо, 2 липня в Міноборони України повідомили, що всі бойовики пішли із села Широкине (Донецька область), зараз вони зайняли позиції на схід від цього населеного пункту. У Широкиному встановилася повна тиша.

3 липня полк спеціального призначення "Азов" підтвердив цю інформацію.

"З початку Азовського зимового наступу ворог втратив убитими, пораненими і полоненими в Широкиному більш як 800 бойовиків, про що свідчать дані радіоперехоплення. І це заслуга наших хлопців з "Азову", "Донбасу", 37-ї бригади ЗСУ та багатьох інших - заслуга, яку ще оцінять. Ми всі заплатили ціну в понад 60 убитих і 200 поранених", - підкреслили в "Азові".

Село планують розмінувати і облаштують там спостережний пункт російсько-українського Спільного центру контролю та координації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: відкрите застосування важкої зброї, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ