Пт, 2024-03-29, 16:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 27 » Бойовики провели серію потужних обстрілів Станиці Луганській
13:26
Бойовики провели серію потужних обстрілів Станиці Луганській
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загиблих серед українських військових немає, але четверо військовослужбовців були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загиблих у лавах українських військ, на щастя, немає, але четверо воїнів поранені", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

За його словами, на луганському напрямку після заходу сонця бойовики почали серію потужних обстрілів Станиці Луганської із застосуванням мінометів і бронетехніки, в результаті чого була пошкоджена магістральна лінія електропостачання і 12 тис. людей залишилися без світла, води і зв'язку.

Другою гарячою точкою на Луганщині, за словами спікера АТО, було с. Кримське, де незаконні збройні формування тричі відкривали вогонь з 122-мм артилерії. Загалом за минулу добу на луганському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 7 - з важкого озброєння.

На донецькому напрямку, як повідомив Лисенко, бойовики порушували режим тиші по всій лінії розмежування, за винятком ділянки фронту на південь Горлівки - північ Ясинуватої.

"Особливо потужні обстріли українських позицій відбулися на Світлодарській дузі, під Зайцевим, в авдіївській промзоні, на ділянці фронту Авдіївка – Піски. Крім масового використанням мінометів, ворог залучив гармати і танки", - сказав він.

Під час нічного обстрілу Авдіївки бойовики пошкодили два приватних житлових будинки. За попередньою інформацією, їхні жителі не постраждали.

Загалом за минулу добу на донецькому напрямку, за словами спікера АТО, відбулося 37 ворожих обстрілів, переважно з важкого озброєння.

Лисенко повідомив, що на маріупольському напрямку в п'ятницю постраждали двоє цивільних: у Широкиному ворожий снайпер застрелив волонтера, також поранений чоловік на КПВВ "Маріїнка".

Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 17 – з важкого озброєння (міномети калібру 82 і 120 мм, 152-мм гармати).

"Спокійних ділянок на фронті немає. Обстріли фіксуються практично біля кожного населеного пункту і важливих позицій сил АТО на лінії розмежування. Підтверджені втрати противника за минулу добу – 5 поранених окупантів", - розповів Лисенко.

Він також повідомив, що, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, до непідконтрольного Києву села Щербак Новоазовського району з Росії прибули 4 БМП, 4 вантажних автомобілі (по 2 - з особовим складом та боєприпасами), 2 паливозаправники, а в село Горбачове-Михайлівка, неподалік кордону, доставлено 7 танків. Крім того, на станцію Свердловськ прибув ешелон із військовою технікою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріли Станиці Луганської
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ