Пт, 2024-03-29, 06:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 25 » Бойовики шукають слабкі місця в оборонних позиціях сил АТО. ВІДЕО
22:38
Бойовики шукають слабкі місця в оборонних позиціях сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Протягом минулої доби ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. Бойовики здійснювали провокації майже по всій лінії розмежування – від Азовського моря до Бахмутської траси. Такі дані сьогодні, 25 березня, на щоденному брифінгу оприлюднив речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Традиційно неспокійно в районі Донецького аеропорту: там зафіксовано близько половини усіх епізодів порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Зокрема, український опорний пункт під Авдіївкою було обстріляно з танків. Фактів використання ворожої артилерії не зафіксовано.

Вже сьогодні, після опівночі, бойовики 4 рази обстріляли позиції наших військовослужбовців із зенітних установок та мінометів. В усіх випадках у разі небезпеки життю військовослужбовців сили АТО відкривають вогонь у відповідь.

Бойовики не припиняють атаки на позиції сил АТО в районі с. Широкине. Противник активно застосовує різноманітні види озброєння, зокрема гранатомети, ПТРК, міномети, зенітні установки. Українські бійці відбивають атаки ворога і утримують рубежі оборони. Активність бойовиків у цьому районі привернула увагу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У звіті місії сказано, що спостерігачі зафіксували вибух мін з 82-мм мінометів над позиціями українських воїнів, неподалік с. Бердянське, що поруч з Широкиним.

За інформацією Державної прикордонної служби, за минулу добу зафіксовано польоти 5 БПЛА біля н.п. Маріуполь та Станиця Луганська. Ще 2 російські безпілотники вели повітряну розвідку на адміністративній межі з тимчасово окупованою АР Крим поблизу с. Червоний Чабан.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

За оперативною інформацією, активізувалися диверсійно-розвідувальні групи противника, основною метою яких є пошуки слабких місць в оборонних позиціях сил АТО та створення провокацій під виглядом українських військових на лінії розмежування.

За даними розвідки, на залізничну станцію Краснодон з Російської Федерації прибуло 20 вагонів з боєприпасами.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

7 березня українська сторона завершила чотири етапи відведення важкого озброєння при моніторингу представників ОБСЄ.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

При цьому силовики заявляють, що, незважаючи на відведення важкої артилерії, "оголяти передній край не будуть".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: оборонних позиціях сил АТО. ВІДЕО, слабкі місця, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ