Вт, 2024-04-23, 11:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 2 » Бойовики спробували прорватися біля Новотошківки. ВІДЕО
17:05
Бойовики спробували прорватися біля Новотошківки. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Один український військовослужбовець загинув, ще троє зазнало поранень у зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, троє дістало поранень", - сказав він на брифінгу в п'ятницю, 2 грудня, в Києві.

Лисенко поінформував, що на луганському напрямку противник порушував режим припинення вогню в Станиці Луганській, Жовтому, Кримському і Попаснянському районі. Бойовики обстрілювали з мінометів одночасно одразу кілька позицій сил АТО. Загалом було випущено 90 мінометних мін. За добу на цьому напрямку зафіксовано 11 обстрілів, 3 із них - із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку найгарячішою точкою залишається авдіївська промзона, де противник випустив по позиціях українських військових 55 мінометних мін. Також противник порушував режим тиші на Світлодарській дузі та в Зайцевому. Сили АТО активно ведуть вогонь у відповідь. За добу на донецькому напрямку зафіксовано вісім провокацій, одна з них - із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку бойовики ведуть вогонь на всій лінії фронту, проте найскладніша ситуації в Красногорівці і приморських районах. НЗФ застосовують міномети і бронетехніку. Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано 23 обстріли, 10 із них - із важкого озброєння.

На Луганщині загинув український військовий

Український військовослужбовець загинув внаслідок спроби прориву диверсійно-розвідувальної групи бойовиків під Новотошківкою Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації з посиланням на заяву заступника голови відомства Юрія Клименка.

За його словами, спроба прориву прикривалася вогнем зі 120-мм мінометів.

"Наразі вздовж всієї лінії розмежування спостерігається істотне загострення ситуації. Ворог б’є із забороненої Мінськими угодами зброї та здійснює цинічні вилазки на позиції наших хлопців. Сьогодні ми втратили ще одного сина України, який захищав її суверенітет та незалежність", – сказав він.

У відомстві додали, що протягом минулої доби та після півночі бойовики 15 разів відкривали вогонь вздовж усієї лінії розмежування.

Крім того, по укріпленнях сил АТО поблизу сіл Новоолександрівка та Новозванівка Попаснянського району ворог сім разів застосовував автоматичні і підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Також у напрямку сіл Кримське та Лобачеве Новоайдарського району шість разів відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а по позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська бойовики двічі застосували протитанкові та підствольні гранатомети.

Напередодні в зоні проведення АТО на сході України отримали поранення троє військовослужбовців ЗСУ – двоє бійців були поранені під час обстрілу, ще один в результаті підриву на вибуховому пристрої.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Новотошківка, бойовики, спроба прорватися
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ