Сб, 2024-04-20, 08:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Бойовики так і не відвели важкого озброєння. ВІДЕО
15:26
Бойовики так і не відвели важкого озброєння. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики не завершили процесу відведення важкого озброєння. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він нагадав, що 25 листопада начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко видав наказ про відкриття вогню у відповідь силами АТО лише в разі прямої загрози життю українських військовослужбовців.

"Сили АТО повністю завершили відведення важкого озброєння від лінії розмежування, а також верифікацію цього процесу з боку ОБСЄ. Водночас противник досі цього процесу не завершив, й аналогічного звіту ОБСЄ немає", - сказав Мотузяник.

Говорячи про сили АТО, він зазначив, що "на теперішній час немає жодного факту, що наші військовослужбовці першими відкривали вогонь у відповідь. Також немає фактів, що ми ведемо вогонь у відповідь на провокативний і докучливий вогонь бойовиків, який, власне, не несе шкоди нашим бійцям", - наголосив Мотузяник.

Однак, зазначив речник АТО, українські військові командири на місцях "мають повне право відкривати вогонь у разі прямої загрози життю наших військовослужбовців".

Він пояснив, що йдеться про наближення диверсійних розвідувальних груп до українських позицій, спроби атакувати укріплення ЗСУ, а також коли бойовики ведуть із використанням різного озброєння прицільний вогонь, внаслідок чого можуть загинути або бути поранені українські військові.

"Що стосується режиму припинення вогню, цей наказ начальника Генерального штабу вкотре свідчить, що Україна повністю налаштована на мирне врегулювання цього процесу. Тих самих дій ми чекаємо від ворога. На превеликий жаль, поки що ми цього не спостерігаємо", - заявив Мотузяник.

Він наголосив, що провокативний вогонь бойовиків розрахований на те, щоб отримати з українського боку відповідь, а потім звинуватити українських бійців у порушенні режиму тиші.

"Таким чином, на тепер ми будемо повністю цього уникати, є відповідний наказ начальника Генерального штабу. Він доведений до всіх військовослужбовців, які перебувають на бойових позиціях", - сказав Мотузяник.

За добу в зоні АТО двоє українських військових зазнали поранень, загиблих немає

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України двоє українських військових дістали поранень, повідомив Мотузяник.

"За добу загиблих у лавах сил АТО немає, поранено двох наших військових", - сказав Мотузяник.

Він поінформував, що на луганському напрямку в середу обстановка була спокійною, проте на Світлодарській дузі, в районі с. Луганського, зафіксовано серію провокацій із застосуванням гранатометів і кулеметів. Кожен інцидент тривав не більш ніж 10 хвилин. У районі сіл Верхньоторецьке і Троїцьке супротивник відкривав вогонь у світлий час доби.

Спікер АП розповів, що в Авдіївці, Мар’їнці, Пісках обстановка залишається складною. Але важке озброєння там не застосовувалося.

На маріупольському напрямку ввечері в середу бойовики застосували РСЗВ "Град". Супротивник вів вогонь із смт Спартак у бік Горлівки. "Бойовики випустили понад 20 ракет. Нагадаю, що ці населені пункти не підконтрольні українській владі, а "Гради" мають бути відведені від лінії зіткнення", - розповів Мотузяник.

Нагадаємо, 8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових в районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: бойовики, важке озброєння
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ