Чт, 2024-04-18, 14:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 5 » Бойовики встановили рекорд з обстрілів. ВІДЕО
14:19
Бойовики встановили рекорд з обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу один український військовослужбовець зазнав поранення внаслідок обстрілу на Світлодарській дузі. Про це сьогодні 5 січня повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Кількість обстрілів зросла до 52, що є рекордним показником в новому 2017 році. Важке озброєння противник застосовував на всіх трьох напрямках.

Так, на луганському напрямку основні бойові дії велися на ділянці фронту Новозванівка - Троїцьке, за добу на цих рубежах бандформування випустили по позиціях сил АТО майже 50 мінометних мін та 4 артилерійських снаряди. Паралельно з важким озброєнням на цій ділянці фронту противник широко застосовував гранатомети різних систем і кулемети.

Двічі режим тиші противник порушував у Станиці Луганській. Загалом за минулу добу на луганському напрямку зафіксовано 16 ворожих обстрілів, з них половину - з важкого озброєння.

На донецькому напрямку на Світлодарську дугу припадає половина всіх випадків порушення перемир'я за середу на цьому напрямку. Кожен з семи ворожих обстрілів позицій сил АТО поблизу н. п. Луганське тривав у середньому одну годину. Нарівні з легким озброєнням противник широко застосовував міномети і озброєння на БМП.

Дві потужні перестрілки тривалістю 2 години кожна відбулися в Авдіївській промзоні одразу після заходу сонця. Також двічі ворог порушив режим припинення вогню в сусідній з Авдіївкою Крутій Балці. Загалом за минулу добу на донецькому напрямку зафіксовано 15 ворожих обстрілів, зокрема 6 - із застосуванням мінометів.

На маріупольському напрямку спокійно було на ділянці фронту Мар'їнка - Красногорівка. Зате бойові дії перемістилися на південь – на лінію фронту Павлопіль - Гнутове - Талаківка - Лебединське - Водяне - Широкине. Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку скоєно 21 ворожий обстріл, зокрема 4 - із застосуванням важкого озброєння.

Розвідка: в окупаційних військах - занепад бойового духу

Серед російських окупантів у Донецькій та Луганській областях спостерігається втрата мотивації продовжувати службу у передових підрозділах окупаційних військ. Про це повідомляється на сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook.

"Триває зниження рівня укомплектованості особовим складом передових підрозділів 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ внаслідок невдоволення військовослужбовців умовами служби та втрати мотивації до її продовження, що змушує командування російських військ застосовувати додаткові заходи для комплектування вакантних посад", - інформують українські розвідники.

Зокрема, за їхніми даними, з 3 січня представниками Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ спільно з терористичним формуванням "МДБ ДНР" розпочато заходи з примусового залучення до бойових дій у складі передових підрозділів 1-го армійського корпусу (Донецьк) збройних сил РФ особового складу т.зв. "республіканських силових структур".

"Як правило, до передових підрозділів військовослужбовці направляються з метою перевиховання, з числа тих, які будь-яким чином проявили невдоволення діяльністю російських окупаційних військ і місцевою владою або без оформлення дозволу ФСБ РФ перебували на території, підконтрольній Україні", - зазначили у розвідці.

Також, за даними ГУР Міноборони, посилюється невдоволення серед особового складу незадовільними умовами несення служби у підрозділах 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ), 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ), 7-ї окремої мотострілецької бригади (Брянка), окремої артилерійської бригади (Хрустальний) та 6-го окремого мотострілецького полку (Кадіївка) 2-го армійського корпусу (Луганськ) збройних сил РФ.

"Командний склад, що прибув по ротації з території РФ, займається покращенням власного матеріально-фінансового становища коштом місцевого населення та підлеглого особового складу, що призводить до майже щоденного погіршення організації несення служби особовим складом на передових позиціях", - заявили у розвідці.

Нагадаємо, 24 грудня окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські військові відбили дві вилазки під Попасною. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: бойовики, рекорд з обстрілів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ