Ср, 2024-04-24, 08:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 17 » Бойовики "заготували" біля лінії фронту "Смерчі"
09:52
Бойовики "заготували" біля лінії фронту "Смерчі"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу російсько-терористичні війська вели обстріл позицій українських військ на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямках. Найбільша активність терористів зафіксована в районі н.п. Авдіївка, Старогнатівка, Піски, Широкино. У районі н.п. Майорський противник у складі декількох груп атакував позиції українських військ відразу з декількох напрямів. У відповідь вогнем українські війська зуміли зупинити атаку супротивника, останній був змушений відійти на вихідний рубіж, повідомляє sprotyv.info.

Триває посилення боєздатності "армій" бойовиків. Відзначається прагнення командування російсько-терористичних військ збалансувати чисельність і структуру своїх формувань на тій чи іншій ділянці у відповідності з поставленими завданнями. Удосконалюється система управління військами.

У районі н.п.Красний Луч відзначено появу чергового "навчального центру" для бойовиків, які прибувають як з РФ, так і зі складу місцевих бандформувань "на перепідготовку".

У районі Горлівка - Єнакієве - Дебальцеве на сьогоднішній день сконцентровано близько 6000 осіб у складі формувань російсько-терористичних військ ("Горлівський гарнізон", частина бандформування "Оплот", кілька дрібніших підрозділів, в т.ч. "Восток" і "Сомалі"). Характерною особливістю цього угруповання є наявність потужних і далекобійних засобів ураження, які оперують в базовому районі (РСЗВ 9К58 "Смерч", ствольна і самохідна артилерія). У більшості випадків засоби ураження "відведені" на позиції, з яких менш ніж за 60 хв. можуть зайняти свої старі основні вогневі позиції поблизу "переднього краю".

Також на ділянці від Красногоровки до північних околиць Горлівки зосереджено до 60 танків (Т-64 різних модифікацій, а також Т-72, ​​укомплектовані новими типами снарядів і обладнанням, що дозволяє вести бій на великих дистанціях і в темний час доби), не менше 95 різних ББМ (бойових броньованих машин, в основному БТР-80 і БМП-2, є невелика кількість БТР-82). Також в даному районі розгорнута структура тилового постачання і система ППО (3 РЛС, а також значна кількість вогневих підрозділів, що забезпечують протиповітряну оборону, в тому числі безпосередньо на "передньому краї").

На Приморському (Маріупольському) напрямку спостерігається процес структуризації ударного угруповання російсько-терористичних військ, що висунула частина сил і засобів безпосередньо до лінії зіткнення з українськими військами. До складу цього угруповання періодично перекидається з території Росії бойова техніка і фахівці з її обслуговування. На "передньому краї" відзначена поява ще однієї "мобільної" бронегрупи (6 танків, 5 ББМ, 2 зенітні установки ЗУ-23-2, за підтримки мінометної батареї).

На Донецькому напрямку терористи не залишають спроб "прощупати" передній край системи оборони українських військ шляхом проведення інтенсивних обстрілів, спроб інфільтрації диверсійно-розвідувальних груп в глибину бойових порядків сил АТО, широкого використання технічних засобів розвідки. На ділянці між н.п.Марьінка і Красногорівка на даний момент налічується до 3000 бойовиків і російських найманців, при 27 танках (рознесених по групах по 3-4 танка), 36 ББМ.

За минулу добу відзначені також чергові поставки матеріально-технічних ресурсів з території РФ (більша частина була доставлена ​​"північним маршрутом" автотранспортом, а також ж\д транспортом). Всього на станції Іловайськ зафіксовано прибуття 6 вагонів і 12 критих платформ (імовірно з РСЗВ і командно-штабними машинами). Зафіксовано переміщення через Луганськ і Краснодон близько 40 транспортних одиниць у складі конвоїв постачання, а також 12 одиниць бойової техніки (в основному ББМ).

Характерною особливістю стала наявність у складі конвоїв, що йдуть з Росії, значної кількості спеціальної техніки - транспортно-заряджаючих машин, паливозаправників, інженерної техніки та обладнання (кранів, шляхопрокладників і т.п.). Поставки матеріально-технічних ресурсів на протязі останніх днів стосувалися, в першу чергу, Луганського напрямки і Артемівський-Донецької ділянки.

Бойовики продовжують вивозити вугілля на територію Росії. В середньому на добу фіксується вивезення в РФ з території Луганської області по 10-12 великовантажних вантажних автомобілів ("фур") з вугіллям. У супровідних документах вантаж оформляється як "вугілля з України" з дотриманням всіх митних формальностей з боку російської митниці.

У Луганську та деяких населених пунктах на території, контрольованій луганськими терористами, бойовики наполегливо поширюють чутки про підготовлюваний масований удар української авіації, нібито запланований на 17-е березня. Для чого поширюється ця чутка - невідомо.

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста склали 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 пропали без вісті.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєннявід лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

7 березня українська сторона завершила чотири етапи відведення важкого озброєння при моніторингу представників ОБСЄ.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

При цьому силовики заявляють, що, незважаючи на відведення важкої артилерії, "оголяти передній край не будуть".

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: бойовики, лінії фронту Смерчі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ