Ср, 2024-04-24, 18:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 30 » Бойовики зазнали серйозних втрат в Авдіївці. ВІДЕО
17:53
Бойовики зазнали серйозних втрат в Авдіївці. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

П'ять військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще 14 зазнали поранень і травм за минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі, при чому переважна більшість втрат припадає на бої в Авдіївці, повідомляє спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, за попередньою інформацією, п'ять українських військовослужбовців загинули, 14 дістали поранень і травм. Майже всіх втрат українські війська зазнали під час важких боїв в Авдіївці", - сказав він на брифінгу в понеділок удень у Києві.

Спікер Міноборони України нагадав, що інтенсивні бойові дії розпочалися в районі Авдіївки близько 5-ї ранку неділі, коли противник розпочав масовані обстріли українських позицій із мінометів та ствольної артилерії, після чого бойовики перейшли в наступ й атакували позиції АТО двома штурмовими групами, проте відступили.

"Розвиваючи успіх й упереджаючи подальші агресивні дії бойовиків, сили АТО опанували одну з передових позицій НЗФ. Згодом противник здійснив ще одну спробу наступу, яка також зазнала фіаско. Після цього ворог не намагався атакувати, зосередившись на стрільбі з важкого озброєння", - зазначив Мотузяник.

Водночас, як поінформував спікер українського оборонного відомства, під час боїв за авдіївську промзону противник активізувався на флангах. Так, на світанку противник намагався атакувати сили АТО, що займають позиції між Кам'янкою та н.п. Крута Балка. Бій тривав одну годину. За кілька годин на цих же рубежах НЗФ організували два мінометні обстріли, випустивши понад 30 мін.

Згодом, після 13.00 неділі, бойовики атакували позицію "Шахта Бутівка" з боку селища Спартак. "Це був відволікальний удар, щоб розпорошити сили АТО й ускладнити керування військами у боях за авдіївську промзону. Ця агресивна провокація також завершилася невдало для бойовиків", - сказав Мотузяник.

У результаті, підсумував він, минулої неділі бій за авдіївську промзону тривав безперервно протягом 19 годин. "При цьому, за підрахунками штабу, було випущено кілька сотень снарядів і мін. Бойові дії не завершилися, а продовжилися й сьогодні. Точно відомо, що російсько-окупаційні війська не припиняють обстрілів сил АТО з мінометів, танків і гармат, і підтягнули до фронту реактивну артилерію", - повідомив спікер Міноборони України.

Він також поінформував, що, за підрахунками військової розвідки (ГУР Міноборони), в неділю в авдіївській промзоні противник зазнав важких втрат: "15 окупантів ліквідовано, 24 - поранені". Серед загиблих членів НЗФ, нагадав Мотузяник, комбат бойовиків - Іван Балакай (позивний "Грек").

У свою чергу, у розвідці зазначили, що, зважаючи на значні втрати серед особового складу макіївського полку, командування навмисно приховує інформацію з метою недопущення зниження морально-психологічного стану у підпорядкованих підрозділах окупаційних військ.

Окрім важких боїв в Авдіївці, загострилася ситуація і в інших районах. У Троїцькому, Зайцевому, Верхньоторецькому та Опитному бойовики організували потужні мінометні обстріли. Усі вони відбулися в другій половині дня. Також від укріплень противника "Вольво-центр" до українських позицій у Пісках висунувся танк і майже годину вів вогонь.

Відповідаючи на запитання про ситуацію в Авдіївці станом на понеділок, Олександр Мотузяник повідомив: "Ситуація в авдіївській промзоні складна. Ворог продовжує обстрілювати наші позиції із застосуванням важкої артилерії та мінометів. Проте наші військовослужбовці перебувають на своїх позиціях і готові дати відсіч ворогові".

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомляли, що внаслідок ворожих обстрілів у понеділок уранці в районі Авдіївки загинуло двоє українських військовослужбовців і ще п'ятеро зазнали поранень.

На брифінгу Мотузяник підтвердив, що під час боїв в авдіївській промзоні українські військовослужбовці узяли в полон трьох бойовиків, двоє з яких померли під час захоплення. "Ця інформація відповідає дійсності. На сьогодні в полоні перебуває один член незаконних збройних формувань", - сказав спікер Міноборони України з питань АТО.

Затриманий є громадянином України з міста Макіївка, Донецької області. 1988 року народження. Він був членом незаконного формування бойовиків "Восток". У підрозділі був оператором установки ПТУР. Затриманий переданий в СБУ і дає свідчення. На нього заведено справу за статтею 258-3 Кримінального кодексу України – тероризм.

29 січня в районі Авдіївської промзони бойовики вчинили штурмові дії з метою захоплення позицій ЗСУ. Четверо українських військових загинули, п'ятеро зазнали поранень. Також внаслідок обстрілів було поранено двох мирних мешканців. Авдіївку було знеструмлено.

Станом на ранок понеділка бої в районі Авдіївки тривали. Про це повідомила прес-офіцер бригади, яка перебуває на позиціях, Олена Мокринчук. За її словами, бойовики використовують важке заборонене озброєння, в тому числі і 120-мм калібрів. Вона додала, що обстріли ведуться по всій лінії - від ДАП до Ясинуватської розв'язки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка, бойовики, втрати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ