Чт, 2024-03-28, 18:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 15 » Бойовики здійснили за добу 100 обстрілів. ВІДЕО
10:57
Бойовики здійснили за добу 100 обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в районі проведення АТО загострюється - за минулу добу бойовики 100 разів порушили режим припинення вогню. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

19 разів злочинці застосовували по позиціях українських сил 152- та 122-мм артилерію, 33 рази - 120-мм міномети, у двох випадках - РСЗВ, 13 разів - танки.

Зокрема, в період з 18.00 до опівночі припала найбільша кількість обстрілів за добу. На Донецькому напрямку під вогонь терористів потрапили позиції сил АТО в районах Авдіївки, Опитного, Водяного, Пісок, Кірового, Новгородського, Луганського.

На Луганському напрямку бойовики вели обстріл українських військ у районах селищ Станиця Луганська, Новотошківське, Кримське, Трьохізбенка.

На Маріупольському напрямку лунали постріли тільки зі стрілецької зброї поблизу селищ Талаківка і Миколаївка.

Сьогодні, 15 липня, станом на 6 годину ранку, зафіксовані обстріли українських позицій з 122-мм гаубиць і 120-мм мінометів поблизу населених пунктів Авдіївка, Опитне, Старогнатівка.

Близько опівночі українські сили виявили і дали відсіч диверсійно-розвідувальній групі бойовиків в районі Опитного.

У повідомленні підкреслюється, що сили АТО "надійно утримують оборонні рубежі і готові до будь-якого розвитку подій".

Про те, що ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення, повідомлялося ще 14 липня ввечері: кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зростає; збільшується і частка епізодів застосовування важкого озброєння, що підлягає відведенню за Мінськими домовленостями.

Бойовики намагаються розв`язати "снайперську війну" - Тимчук

На Донбасі загострюється збройне протистояння, бойовики намагаються розв`язати "снайперську війну". Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Фіксується подальше загострення ситуації в зоні АТО, зі стійкою тенденцією до подальшого погіршення та ескалації збройного протистояння. Інтенсивність і щільність обстрілів із боку російсько-терористичних військ збільшуються", - зазначив він.

"Бойовики продовжують активно використовувати важке озброєння (120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерію та бронетехніку) для обстрілу як позицій і опорних пунктів українських військ, так і населених пунктів, що знаходяться під їх контролем", - констатував Тимчук.

За даними групи "Інформаційний спротив", відразу на кількох ділянках лінії розмежування сторін противник намагається вести розвідку бойових порядків українських військ, намагаючись проникнути силами диверсійно-розвідувальних груп до їх тактичного тилу, в окремих випадках вступаючи в бої з бойовою охороною сил АТО силами невеликих піхотних груп (до посиленого взводу).

Також Тимчук повідомляє, що на кількох ділянках лінії розмежування сторін терористи намагаються розв`язати "снайперську війну", - спостерігаються наполегливі дії відразу кількох снайперських груп бойовиків, із метою захоплення та утримання на певних ділянках вогневої ініціативи.

Тимчук додав, що із Росії в окуповані незаконними збройними формуваннями Луганськ і Донецьк прибуло понад 200 спецназівців Головного розвідувального управління і понад півтисячі бойовиків.

"Зафіксовано прибуття до Луганська підрозділу чисельністю 200-220 осіб зі складу однієї з бригад спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ. Підрозділ розбито на групи й дислокується відразу в кількох районах Луганська", - написав він.

За даними Тимчука, зафіксовано перекидання на північ від н. п. Ровеньки бронетехніки й артилерії терористів. Перекинуто до 10 ББМ (БМД-2, БТР-80А/82А, один авіадесантний БТР-Д), три 120-мм САУ 2С9 "Нона-С".

Крім того, як зазначає координатор групи "Інформаційний спротив", у районі Мосьпіного триває концентрація бронетехніки в складі розгорнутої в цьому районі "бригади" терористів, одночасно частину бронетехніки (6 танків і 4 БМП-2) перекинуто на північ, у бік південної ділянки Донецької кільцевої автодороги.

"У Петровський район Донецька на автотранспорті (криті вантажівки, мікроавтобуси та автобуси) прибуло поповнення бойовиків – всього понад 500 осіб. Судячи з поведінки, бойовики "необстріляні", - додав він.

Також із Горлівки в бік Вуглегірська перекинуто батарея гаубиць Д-30 бойовиків, а також мінометний підрозділ (2Б9 "Василек", всього 6 од.). У складі колони також зафіксовано 2 МТ-ЛБ і 2 БТР-70.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Доба, 100 обстрілів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ