Пт, 2024-03-29, 10:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 5 » Боргова криза в ЄС поглиблюється: допомогу Греції призупинили
09:47
Боргова криза в ЄС поглиблюється: допомогу Греції призупинили
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Побоювання з приводу поглиблення боргової кризи в ЄС знову зросли після призупинення переговорів про надання Греції чергової частини фінансової допомоги, а також заклику Європейського ЦБ до Італії прискорити реалізацію заходів бюджетної економії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Місія Міжнародного валютного фонду, ЄЦБ і Євросоюз залишила в п'ятницю, 2 вересня, Афіни.

Переговори, йдеться в поширеному місією повідомленні, поновляться тільки в середині вересня. За цей час уряд Греції має завершити "технічну роботу" щодо бюджету на 2012 рік з програми структурних реформ.

За даними The Wall Street Journal, у сторін виникли розбіжності щодо того, яким чином можна розв'язати проблеми, що виникли через нове збільшення "дірки" в грецькому бюджеті.

"Грецька сторона наполягає, що невиконання завдань є наслідком рецесії. "Трійка" погоджується з тим, що це зіграло свою роль, проте грецька сторона по суті не виконує взяті на себе зобов'язання, і необхідні нові заходи, щоб запобігти втратам", - сказало газеті поінформоване джерело.

Джерело Financial Times зазначило, що невиконання дохідної частини бюджету тільки на чверть пов'язане з поглибленням спаду в економіці, а в основній своїй частині є наслідком невиконання урядом економічної програми.

Поки що сторонам не вдалося подолати розбіжності з цього питання.

Грецький уряд, пишуть газети, прогнозує дефіцит бюджету в цьому році в розмірі 8,1-8,3% ВВП проти обіцяних 7,6%. Експерти "трійки" очікують дещо більшого показника - 8,8% і тому наполягають на нових скороченнях державних видатків.

Міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос заявив у п'ятницю журналістам, що переговори не перервані. Водночас він сказав, що Афіни не повинні вживати нових кроків, які можуть привести до поглиблення рецесії. Цього року він прогнозує скорочення ВВП країни на 5%.

Раніше очікувалося, що на початку нинішнього тижня переговори в Афінах успішно завершаться, і це відкриє дорогу до виділення Греції кредитного траншу в 8 млрд євро.

Проблема з невиконанням Грецією погодженої з кредиторами програми посилюється все більшим небажанням деяких країн ЄС виділяти новий, другий за рахунком, кредит Греції, без якого вона навряд чи зможе уникнути дефолту в 2012 році. Найпевніше парламенти країн єврозони повинні будуть проголосувати за схвалення другого пакету допомоги Греції.

Прибутковість дворічних грецьких облігацій зросла в п'ятницю більш ніж на 4 процентних пункти до 47%, 10-річним - на 51 базисний пункт, до 18,28%.

Прибутковість італійських облігацій також зросла і досягла 5,25%. У суботу глава Європейського ЦБ Жан-Клод Тріше закликав Рим прискорити ухвалення програми скорочення бюджетного дефіциту, щоб розвіяти сумніви ринку в кредитоспроможності країни.

Програма, обіцяна ще кілька місяців тому, досі не схвалена в парламенті Італії, з неї випала низка ключових економічних заходів щодо зниження держвитрат.

Ситуація навколо Греції ускладнюється через вимогу Фінляндії надати їй гарантії за кредитом в рамках другого пакету допомоги Греції обсягом 109 млрд євро, який має бути схвалений всіма 17 країнами ЄС. Поки що немає зрозумілої схеми, як це може бути зроблено, а МВФ взагалі виступає проти будь-яких гарантій.

Обговорення варіантів участі країн у допомозі Греції обговорювалося європейськими політиками в п'ятницю, проте Фінляндія відмовилася йти на поступки.

Вимоги Фінляндії не порушують плану надання Греції чергового траншу кредиту в розмірі 8 млрд євро, оскільки ці кошти виділяються з першої програми, схваленої МВФ і Євросоюзом ще в травні 2010 року.

Нагадаємо, що, виступаючи в суботу, 27 серпня, на конференції в Джексон-Хоулі в США, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард сказала, що світова економіка вступила в "нову небезпечну фазу".

А 16 серпня в Парижі Ангела Меркель і Ніколя Саркозі домовилися почати роботу зі створення так званого економічного уряду Єврозони, запровадити податок на фінансові транзакції усередині неї і зміцнити загальну бюджетну дисципліну аж до внесення відповідного пункту в конституції країн-членів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 819 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ