Чт, 2024-03-28, 22:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 12 » Боротьба за тротуар: пішоходи проти неввічливих автомобілістів
13:43
Боротьба за тротуар: пішоходи проти неввічливих автомобілістів
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Тротуарами столичних вулиць ходити проблематично, скаржаться кияни. Через велике скупчення автомашин у Києві водії паркують їх як і де завгодно: на тротуарах, дитячих майданчиках, газонах. «Пройти з магазину до дому з пакунками – це ціла проблема. Машини стоять впоперек тротуару, і доводиться їх обходити або проїзною частиною, або по клумбах. Це жах. Просто хочеться пробити колеса таким», - обурюється киянка Олеся. Паркування - це типова проблема для мегаполісів, однак в Україні, зокрема у Києві, вона, схоже, має потенціал перерости у серйозний соціальний конфлікт.

Штрафи не допомагають

В Державтоінспекції визнають проблему, проте зарадити поки нічим не можуть. За інформацією прес-служби ДАІ, лише за півроку в Києві за порушення правил зупинки і паркування автотранспорту до відповідальності притягнуто понад 15 тисяч водіїв. У відомстві відзначають: щодень виявляють близько сотні порушень. Нині на порушників паркування накладають штраф від 250 до 680 гривень.

Це, утім, ситуації не змінює. «До кожного в авто співробітника ДАІ не посадиш. Якби водії усвідомлювали, що, паркуючись не за правилами, створюють небезпечну ситуацію, то ми б мали зовсім іншу ситуацію на дорогах», - прокоментував Deutsche Welle начальник прес-служби Державтоінспекції України Олександр Зубенко.

Зупинити хамство

Тим часом українські пішоходи самі почали відстоювати своє право безпечно рухатися тротуарами. В Одесі жителі одного з мікрорайонів вирішили самотужки профінансувати встановлення на тротуарах захисних стовпчиків, аби автомобілі не змогли заїхати на пішохідну зону. А у Харкові пішоходи звернулися за допомогою до народного депутата, аби той пролобіював у Верховній Раді зміни до закону, які б встановлювали адміністративну відповідальність за паркування біля зелених насаджень, молодих дерев, газонів та квітників.

Як вияв соціального обурення жителів мегаполісів на неадекватну поведінку водіїв в Україні виникла і молодіжна громадська ініціатива «Стоп хам», ідею якої українці перейняли у своїх російських колег. На лобове скло автомобілів, які припарковані у недозволеному місці вони приклеюють промовисті наліпки «Мені плювати на всіх! Паркуюсь, де хочу!», віддерти які для водія проблематично.

Координатор акції «Стоп хам» у Києві Роман Мороз каже, що такі наліпки діють на порушників правил паркування краще за вмовляння та штрафи. «Дивно, але водії самі схвалюють нашу ініціативу. Адже вони розуміють, що порушують правила», - прокоментував Deutsche Welle  Роман Мороз. За його спостереженнями, тільки 30% водіїв паркуються у недозволених місцях через власну лінь «пройти пару метрів ногами», решта 70% власників автомобілів залишають їх на тротуарах через брак офіційних парковок у містах.

Корупція всюди

З цим погоджуються і самі автомобілісти. У Союзі водіїв України наголошують, що у великих містах бракує парковок та офіційних місць для стоянок. Голова правління союзу Сергій Овчинніков певен, що муніципальна влада не зацікавлена у розвитку інфраструктури парковок у своїх містах. «Через корупцію місцева влада надає дозволи на будівництво будинків, офісів, ресторанів, не вимагаючи від забудовника зведення там парковок. Таким чином за хабарі вони здешевлюють ці проекти, а нам немає де паркуватися», - наголошує голова правління Союзу водіїв.  За словами Овчиннікова, через власні незаконні комерційні інтереси муніципальна влада провокує соціальний конфлікт між водіями та пішоходами. Водії переконані, що ні високі штрафи, ні евакуатори не допоможуть вирішити проблему з незаконним паркуванням машин, допоки у містах не запрацює інфраструктура стоянок, облаштованих автоматичними паркоматами.

Як відомо, з 1 квітня 2012 року українські автомобілісти можуть припарковувати авта і оплачувати стоянку автомобіля тільки на майданчиках, обладнаних технічними засобами (паркоматами і терміналами). Водночас через брак цих паркоматів виконати цю вимогу автомобілісти просто не в змозі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: Боротьба за тротуар, пішоходи, автомобілістів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ