Пт, 2024-03-29, 14:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 27 » Боррель розкритикував теперішній стан європейських збройних сил - "Бонсай-армії"
19:43
Боррель розкритикував теперішній стан європейських збройних сил - "Бонсай-армії"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Він вважає, що Європа не може продовжувати протиставляти "бонсай-армії" більш загрозливому стратегічному ландшафту, включаючи противників, які використовують високоінтенсивну війну.

Європейці мають спільно обміркувати свої можливості у випадку інтенсивної війни і співпрацювати для покращення своєї обороноздатності в умовах нових стратегічних викликів.

Таку думку висловив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель у блозі на сайті Європейської зовнішньополітичної служби.

За його словами, це літо додало приводів задуматися про європейську оборону і її майбутнє. Боррель зазначив, що основною метою європейських армій протягом останніх 20 років були "експедиційні операції", такі як в Афганістані, Іраку та Сахелі. Він зазначив, що протягом цього часу відбулася серія різких і неузгоджених скорочень оборонних бюджетів по всій Європі (лише частково скасованих в останні роки), саме тоді, коли США, Китай, росія та інші значно збільшили свої (Європа +20%, росія +300 % і Китай + 600%). "Отже, відносний розрив між європейськими країнами та іншими різко збільшився. Як я неодноразово стверджував, це те, що ми повинні терміново вирішити" - підкреслив він.

В дописі Борредь звернув увагу на Китай. "Зараз його військово-морський флот має більше кораблів, ніж флот США. Крім того, ми бачили цього літа навколо Тайваню, як Китай готовий використовувати свої збройні сили, щоб посилати чіткі сигнали", - зазначив він.

В той же час, за словами Борреля, європейські збройні сили перетворилися на своєрідні "бонсай-армії".

"Європейські армії "вихолостили" і описали як "бонсай-армії": вони виглядають як справжні, але скоротилися до мініатюрних версій" - вважає дипломат.

В якості прикладу він навів заяву начальника Генерального штабу Франції, який відкрито поставив під сумнів здатність французької армії вести конфлікт "високої інтенсивності" на європейській землі.

"Питання в тому, що робити. До якого типу конфліктів ми готуємо наші армії та які рішення випливають з цього з точки зору позиції, бюджету, навчання тощо? Ми не можемо продовжувати протиставляти "бонсай-армії" більш загрозливому стратегічному ландшафту, включаючи противників, які використовують високоінтенсивну війну. У той же час ми не можемо вдавати, що задоволені нашим досвідом експедиційної війни" - зазначив Боррель.

"Все це вимагає готовності глибоко й серйозно подумати про вибір і компроміси, з якими ми стикаємося, і приймати відповідні рішення. Справжній сенс полягає в тому, щоб обмірковувати це разом, як європейці. Наші армії повинні бути здатними вести як територіальну оборону, так і асиметричну війну на відстані" - наголосив він.

За словами Борреля, це треба робити  в рамках НАТО, оскільки майже всі країни-члени ЄС зараз є членами Альянсу.

"Але ми також повинні бути в змозі більше покладатися на себе та продемонструвати нашу стратегічну відповідальність, коли наші інтереси безпеки знаходяться під загрозою на наших кордонах і за їх межами. Ось чому країни-члени ЄС повинні краще інвестувати разом і співпрацювати в сфері оборони" - зробив висновок головний дипломат ЄС.

Як повідомляли ЗМІ, представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що європейці готують спеціальну місію для тренувань українських бійців. Підготовка відбуватиметься у сусідній з Україною державі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 267 | Додав: adminA | Теги: стан європейських збройних сил, Бонсай-армії, Боррель
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ