Сб, 2024-04-20, 10:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 26 » BP зробить ще оду спробу зупинити витік нафти з дна Мексиканської затоки: нафтовий фонтан "забетонують"
16:10
BP зробить ще оду спробу зупинити витік нафти з дна Мексиканської затоки: нафтовий фонтан "забетонують"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Компанія BP готова зробити чергову спробу зупинити витік нафти з дна Мексиканської затоки. У міру того, як все більше нафти викидається на узбережжя штатів Луїзіана і Алабама, на BP чинять все більший тиск, щоб вона знайшла можливість заглушити нафтовий фонтан.
Компанія покладає надії на операцію "top kill". Тим часом BP почала ділитися з американським урядом результатами внутрішнього розслідування причин аварії на нафтовій платформі в Мексиканській затоці, яка привела до розливу нафти, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Операція "top kill" полягає в спробі закачати в свердловину на глибині півтора кілометрів на дні Мексиканської затоки суміш, що складається з цементного розчину і важкого ґрунту.

За словами віце-президента BP Кента Уеллса, все необхідне устаткування вже доставлене на місце, і інженери найближчим часом проведуть серію випробувань, перш ніж приступити до чергової спроби заглушити витік.

Самі фахівці BP оцінюють шанси на успіх нового методу, який раніше жодного разу не застосовувався на практиці, в 60-70%.

Якщо "top kill" не спрацює, потік нафти може тимчасово посилитися, але на цей випадок інженери BP розробили план дій з негайної установки нового нафтозбирача.

Компанія також вивчає інші короткострокові способи контролю за потоком нафти, включаючи новий метод відкачування нафти зі свердловини.

Одночасно нафтовий гігант почав ділитися з американським урядом результатами внутрішнього розслідування причин аварії на нафтовій платформі в Мексиканській затоці.

Це розслідування зосереджене на семи контрольних механізмах, які повинні були запобігти вибуху на бурильній платформі і витоку нафти.

ерована BP нафтова платформа Deepwater Horizon біля узбережжя штату Луїзіана вибухнула 21 квітня, в результаті чого незабаром затонула. Після цього в Мексиканську затоку з морської свердловини почала витікати величезна кількість нафти, загрожуючи екосистемі регіону.

На боротьбу з витоком нафти мобілізовано сили Національної гвардії США. Берегова охорона і Служба управління мінеральними ресурсами США ведуть розслідування причин вибуху на буровій платформі.

На очищення водної території від нафти направлено близько 930 суден. У процес очищення залучено більше 19 тисяч співробітників BP, інших компаній і державних відомств. Президент США Барак Обама назвав те, що відбувається в Мексиканській затоці, "потенційно безпрецедентною екологічною катастрофою".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ