Сб, 2024-04-20, 15:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 2 » Бригинець заявляє про продаж на таємному аукціоні в Києві приміщення майстерні керамістів
17:57
Бригинець заявляє про продаж на таємному аукціоні в Києві приміщення майстерні керамістів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець звернувся до органів прокуратури з приводу виселення із приміщення на вул. Костянтинівській, 44-а Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Як пише Бригинець у своєму блозі, про ситуацію Бригинцю повідомили представники спілки. За їхньою інформацією, приміщення майстерень продали на таємному аукціоні. Крім того, митцям-керамістам погрожують силовим виселенням із майстерні з метою захоплення приміщення.

"Для мене очевидно, що продаж приміщення без відома самих митців відбувся з порушенням ряду норм законодавства. Сподіваюсь, за моїм зверненням прокуратура втрутиться у ситуацію і з’ясує, наскільки законно була проведена процедура відчуження майна, яке орендували художники, та яким законним нормам відповідають фізичні погрози, що отримують художники", - заявив Бригинець.

За даними депутата, на адресу спілки надійшов лист від комунального підприємства "Оренда" Подільської райдержадміністрації Києва про зміну власника приміщення. Право власності перейшло до фізичної особи-підприємця. Про проведення аукціону з продажу приміщення митці дізнались з листа, яким їх де-факто повідомили про вчинений акт, без повідомлення орендаря.

"Схожі ситуації уже траплялись з книгарнею "Сяйво", галереєю "Грифон" тощо. Київська влада, проголошуючи яскраві стратегії з розвитку культури, на практиці виявляється байдужою до проблем митців, дозволяючи своїм чиновникам руйнувати мистецьке середовище Києва", – заявив Бригинець.

За його поясненням, Національна спілка майстрів народного мистецтва України орендує у Подільському районі Києва два малометражних приміщення під творчі майстерні, зокрема з 2002 року - майстерню художньої кераміки за адресою: Костянтинівська, 44-а.

21 квітня 2010 року Верховна Рада ухвалила закон, що забороняє приватизацію приміщень, в яких розташовуються бібліотеки, книжкові магазини і держвидавництва. Формально художні майстерні не підпадають під указ, хоча тотожність правової ситуації тут очевидна.

Раніше в Києві й інших містах України траплялися конфлікти навколо приватизації книжкових магазинів. Зокрема, неодноразово повідомляли про конфлікт навколо приватизації магазину "Сяйво" в Шевченківському районі столиці.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1077 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ