Пт, 2024-04-26, 02:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 17 » Британія проводжає в останню путь Маргарет Тетчер
14:38
Британія проводжає в останню путь Маргарет Тетчер
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У британській столиці прощаються з прем'єр-міністром Великобританії Маргарет Тетчер. Церемонія похорону почалася о 10.00 за місцевим часом (12.00 за Києвом) в каплиці парламентського Вестмінстерського палацу, де з вечора 16 квітня перебувала труна з тілом Залізної леді. Її перенесли на артилерійський лафет, і процесія попрямувала до Собору Святого Павла, де відбудеться відспівування, передає NEWSru.com.

На світанку в район Сіті вже почали стікатися сотні охочих побачити на свої очі траурну процесію. Вони розвісили на огорожі британські прапори, багато людей наділи їх поверх одягу. Найбільші відчайдухи провели ніч у спальних мішках на вулицях центру міста, бажаючи зайняти місця в перших рядах.

З 07.30 за місцевим часом (09.30 за Києвом) у Лондоні перекрили близько 20 вулиць, які будуть відкриватися для руху автотранспорту по мірі просування процесії.

Церемонія відспівування почнеться в Соборі Святого Павла. Після неї труна з тілом буде доправлена в лондонський Королівський шпиталь Челсі - будинок для військових ветеранів літнього віку. Там тіло Тетчер буде кремовано і поховано, відповідно до останньої волі, поруч зі її чоловіком Денісом Тетчером на кладовищі шпиталю. Після полудня в Голдхоллі - ратуші лондонського Сіті - починається траурний прийом, присвячений пам'яті колишнього прем'єра, на який запрошено близько 2300 тисяч гостей.

Лондонців заздалегідь попередили, що під час проходження колони у Тауері буде стріляти гармата, відзначаючи кожен етап шляху траурної процесії від Вестмінстерського палацу до собору Святого Павла. На знак шани до Залізної леді замовкнуть куранти вежі Біг-Бен.

"Я розглянув прямі і непрямі побажання про заходи, які слід прийняти парламенту в ознаменування похорону баронеси Тетчер і дійшов висновку, що найбільш доречним способом висловити наші почуття було б мовчання дзвонів Біг-Бена протягом всієї церемонії", - цитує The Guardian спікера палати громад Джона Беркоу.

Безпекою заходу опікуються чотири тисячі поліцейських, що вдвічі більше, ніж у звичайні дні. Велика частина поліцейських - в парадних мундирах, з нагородами, в білих рукавичках. Присутня також кінна поліція.

Підвищені заходи безпеки пов'язані не тільки з тим, що на церемонії буде присутня королева Єлизавета II разом з чоловіком і з можливими протестами, а й з тим, що в американському місті Бостоні у понеділок було скоєно теракт, що забрав життя трьох людей. Вперше від похорону Вінстона Черчілля в 1965 році королева відвідає церемонію прощання з колишнім прем'єр-міністром.

Близько двох тисяч осіб отримали запрошення приїхати на церемонію прощання з Тетчер. У церемонії братимуть участь офіційні представники 200 країн і міжнародних організацій, з якими Великобританія підтримує дружні стосунки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: Британія, остання путь Маргарет Тетчер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ