Сб, 2024-04-20, 12:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 2 » Британський спецназ готує лівійських повстанців для взяття Тріполі
10:45
Британський спецназ готує лівійських повстанців для взяття Тріполі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Британський спецназ у Лівії готує загін повстанців, сформований з колишніх солдатів армії Муаммара Каддафі, для організації наступу на Тріполі, повідомила сьогодні вечірня лондонська газета "Івнінг стандард". Британські елітні підрозділи, за даними видання, готують ударну групу, яка стала б ядром майбутнього наступу, планованого після декількох днів повітряних ударів авіації країн НАТО по танках і артилерії армії Каддафі.

"Повстанці відкотилися на сотні миль на схід під час повномасштабного відступу на цьому тижні, коли по них наносили удари переважаючі у вогневій потужності війська Каддафі, - зазначила газета. - Підрозділи союзників тепер мають намір організувати новий наступ повстанців для захоплення втраченої ними території і посилення тиску на військові сили Каддафі в той час, коли його режим розвалюється в політичному відношенні", передає ИТАР-ТАСС.

- Рада ЄС припускає проведення військової операції в Лівії

Раніше, під натиском сил Каддафі в середу вранці повстанці залишили Адждабію, яка була захоплена ними вранці у вівторок.

Між тим організований лівійською армією в понеділок контрнаступ після ударів західної авіації під силу Каддафі також фактично захлинувся.

Також повідомляється, що Міністерство оборони Великобританії розсекретило знімки лівійських військових складів у міста Сабха до і після авіаударів, завданих в ніч на 28 березня. Як повідомляє оборонне відомство, спочатку за допомогою крилатих ракет було знищено систему ППО в даному районі, а потім удари завдали літаки королівських ВПС Tornado GR4. У результаті склади виявилися практично стертими з лиця землі, передає Lenta.ru.

За даними міністерства оборони Сполученого Королівства, в результаті цієї операції було знищено 40 окремих бункерів, у яких зберігалися патрони для стрілецької зброї та артилерійські снаряди. Боєприпаси з цих складів прямували військам, що проводили бої проти повстанців у районі міста Місрата.

Як повідомлялося, представник Ватикану в лівійській столиці заявив, що від повітряних ударів сил міжнародної коаліції по Тріполі загинули не менше 40 мирних жителів.

Зазначимо, що військова операція проти Лівії розпочалася 19 березня. 28 березня операцію очолило НАТО. Тиждень тому в уряді Лівії повідомили, що близько ста мирних жителів загинули з моменту початку операції "Одіссея. Світанок" у Лівії.

Рада ЄС припускає проведення військової операції в Лівії

Рада Євросоюзу схвалила план, що передбачає можливість проведення військової операції ЄС для підтримки надання гуманітарної допомоги населенню Лівії (EUFOR Libya). Як повідомила прес-служба Ради ЄС, сьогоднішнє рішення передбачає, що ЄС, у разі запиту від бюро ООН з гуманітарних справ, проведе військову операцію в рамках загальної політики безпеки і оборони ЄС з тим, щоб підтримати надання гуманітарної допомоги в регіоні.

Зокрема, операція EUFOR Libya, коли буде відповідне звернення ООН, буде сприяти забезпеченню безпеки та евакуації переміщених осіб, а також дозволить надати гуманітарним агентствам підтримку за допомогою "певних можливостей", йдеться в повідомленні.

Операція покликана підтримати виконання резолюцій 1970 і 1973 Ради Безпеки ООН в частині забезпечення гуманітарної допомоги та захисту цивільного населення Лівії. Командувати операцією EUFOR Libya призначено італійського контрадмірала Клаудіо Гаудіозі, а штаб командування операцією буде знаходиться в Римі.

Тим часом, NPR повідомляє, що Центральне розвідувальне управління США направило на схід Лівії невелику команду своїх співробітників, які збирають на місці інформацію для наведення авіації коаліції на цілі. Вони також взялися до підготовки військових фахівців з числа місцевих жителів.

"ЦРУ там для того, щоб навчити лівійців як стріляти, воювати і дати їм уявлення про стан військової дисципліни", - повідомила кореспондент радіостанції з Каїру. При цьому вона додала, що американці працюють у співпраці з лівійськими офіцерами, які вже певний час готують до майбутніх боїв тисячі новобранців.

За даними NPR, відправку розвідників до Лівії санкціонував Білий дім. Раніше глава Пентагону Роберт Гейтс заявив, що американських військовослужбовців в Лівії не буде, але сказати те ж про співробітників ЦРУ він не може.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 946 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ