Пт, 2024-04-19, 21:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Буде епідемія чотирьох вірусів грипу цієї зими в Україні
15:41
Буде епідемія чотирьох вірусів грипу цієї зими в Україні
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Керівник відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського АМН України, доктор медичних наук Алла Мироненко заявила, що цієї осені та взимку в Україні буде епідемія одразу чотирьох вірусів грипу.

Як розповіла Мироненко в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине", найімовірніше, в цьому році буде епідемія грипу двох різновидів типу А і В. Причому два штами з них ще ніколи не з'являлися в Україні.

"Ми чекаємо сезонного грипу типу А (Н3N2). Епідемії, викликані таким типом вірусу, - явище звичайне: більш ніж половину всіх епідемій в нашій країні викликав саме такий підтип вірусу. Але штам буде новим. Він називається А/Перт/16/2009", - пояснює експерт.

За її словами, цей штам невідомий не тільки для України, але й для інших країн Східної Європи. "А/Перт вже побував у країнах Північної Америки і у Великобританії. А ось в Європі минулого сезону він зустрічався вкрай рідко і до України не дійшов. Ми виокремили всього один такий вірус. Тому наше населення не має до нього імунітету, а значить, люди будуть частіше хворіти", - говорить Мироненко.

Мироненко зазначила, що особливість епідемій, викликаних цим вірусом, полягає в їхній більшій інтенсивності. "Віруси А (Н3N2) викликають більше ускладнень, надто у літніх людей. Причому найчастіше це ускладнення з боку органів дихання - бронхіти і пневмонії", - каже лікар.

Однак вона наголосила й на тому, що вже почалося виробництво вакцин від сезонного грипу, і цей штам увійшов до їхнього складу. "Тому головна порада із захисту - треба робити щеплення", - продовжує Мироненко.

Варто зазначити і те, що вірус А (Н1N1), який викликав пандемію в 2009-2010 роках, захворюваності не спровокує. "Він може вразити не більше як 15-20% населення, - продовжує Алла Мироненко. - Крім того, ще є віруси грипу В, причому двох генетичних різновидів. Один у нас циркулював минулого року і викликав захворювання взимку. А другий у нас давно не з'являвся. Тільки минулого року він пройшовся Китаєм, але більш ніде не фіксувався. Важко сказати, який саме з них прийде в Україну. Є ймовірність, що відразу обидва, оскільки в минулі роки вони також зустрічалися разом у пропорції приблизно 50 на 50", - розповіла лікар в інтерв'ю.

Експерт також наголошує, що новий вірус групи В не небезпечніший за інших. Однак він теж може викликати захворювання з ускладненнями при неправильному лікуванні, неправильній поведінці хворого. "Якщо у людини є хронічні або супутні захворювання - це завжди ознака того, що буде ускладнено перебіг грипу", - заявила Мироненко.

Відповідаючи на запитання, які причини такої чисельності вірусів грипу, медик зазначила, що головна причина - інтенсивні міграційні процеси. "Люди активно переміщаються земною кулею, до нас приїжджає багато туристів з різних країн. Як наслідок - циркулює неоднорідна популяція вірусів, не так, як раніше: занесли один вірус в країну - і всі через нього хворіють. Тепер, оскільки міграція велика, заносить до нас різні віруси з різних регіонів, а тому і в сезон у нас одночасно циркулюють декілька типів вірусів", - підсумувала Мироненко.

За сезон 2010/11 від ускладнень грипу померли 20 людей, що в 50 разів менше, ніж у 2009-2010 роках, коли в Україні була епідемія "свинячого грипу". Жертв стало менше, на думку медиків, завдяки вакцинації і лікуванню "Таміфлю". Цього року вакциною проти грипу щепили втричі більше людей, ніж минулого (600 тисяч українців). Крім того, раніше уряд вирішив дозволити використання ліків, які було закуплено 2009 року для боротьби з епідемією грипу, для допомоги людям, в яких є "інші захворювання".

Крім того, як повідомлялося раніше, у Сімферополі свинячий грип A/H1N1 виявлено у семи пацієнток пологового будинку. А ще на початку лютого смерть від каліфорнійського грипу було зафіксовано в Харкові. 32-річна жінка померла в одній з лікарень Харкова від пневмонії.

Раніше Мінздоров'я України повідомляло, що під час сезонної епідемії грипу в 2010/11 очікувався середній рівень захворюваності на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію. Експерти заявляли, що медики зробили висновки з минулорічної епідемії і до епідемії 2010 року підходять більш підготовленими, тому українці мали легше пережити грип цього року.

Проте ВООЗ прогнозувала, що можуть захворіти до 3,5 млн осіб під час можливої сезонної епідемії грипу в Україні в 2010-2011 роках. Перші спалахи епідемії очікувалися ще в жовтні, а основна хвиля епідемії - в грудні-січні.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 877 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ