Нд, 2024-04-28, 11:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Буде повінь: велика вода випробує на міцність людей і споруди
10:07
Буде повінь: велика вода випробує на міцність людей і споруди
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Міністерство надзвичайних ситуацій прогнозує масштабну весняну повінь. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук.

"Очікується значна повінь, яка призведе до підтоплення споруд, господарських об'єктів на річці Прип'ять та її притоках у Волинській області (Любашівський район і Луцьк), а також у Рівненській області (Зарічненський район)", - сказав він, передають "Українські новини".

Крім того, небезпечний розвиток водопілля очікується на річках басейну Західного Бугу (в Сокальському районі Львівщини, у Червонограді), на українській частині річки Дунай, а також на Дніпрі.

"Не відкидається можливість затоплення водами річки Дніпро, відрізання від основних шляхів сполучення населених пунктів, розміщених у заплаві, зокрема, в Чернігівській області", - сказав він.

Також, за словами Квашука, не відкидається можливість негативного впливу високих рівнів води на стан водозахисних дамб, затоплення, часткового затоплення територій і державних об'єктів в окремих населених пунктах у Закарпатській області, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

При цьому Квашук зазначив, що найімовірніші терміни початку весняної повені припадають на другу половину березня. Водночас, Квашук запевнив, що відомство разом з іншими державними органами виконує заходи з підготовки до проходження повені.

Зокрема, наразі сформовано міжвідомче угруповання сил з реагування на ситуації, пов'язані з підтопленням, в яке крім представників МНС увійшли представники комунальних служб та Державної прикордонної служби. До складу угруповання входить 40 тис осіб і 3,5 тис одиниць техніки.

Раніше Міністерство з надзвичайних ситуацій заявляло, що Україну не затопить. Річки почнуть свій потужний рух у квітні, але триматимуться в берегах.

"Ми маємо підстави сподіватися на те, що в басейні річок Прип'ять, Десна, Дніпро водопілля буде в межах середніх річних значень. Вихід на заплави буде в тих межах, які не передбачають підтоплення населених пунктів", - повідомив заступник директора Департаменту цивільного захисту населення МНС Олександр Лещенко.

Тим часом журналісти вже кілька тижнів пишуть про те, що рекордні снігопади загрожують весняним затопленням Києву і Україні. Одними з перших під водою ризикують опинитися чиновники з елітного селища Конча-Заспа. Причиною цього може стати будівництво розкішних будинків, яке українські VIPи провадять прямо в заплаві Дніпра, через що весняним водам нікуди буде подітися.

Також ЗМІ повідомляли, що весняне потепління може зруйнувати дамбу Київської ГЕС і затопити Київ і що влада нібито вже готує план евакуації.

Тиждень тому стало відомо, що в березні в акваторію Київського моря пустять криголами з метою не допустити прориву дамби у Вишгороді. Фахівці стурбовані, що при таненні криги, яка в деяких місцях досягає 50-сантиметрів товщини, на дамбі можуть виникнути тріщини. У МНС запевняють, що не допустять НП.

"На сьогодні потреби в тому, щоб криголами вийшли в море, немає. Реально, думаю, вони можуть вийти після 20 березня, коли розпочнеться потепління і рух льоду. Щоб весь цей лід, а це 70 км від Прип'яті до Вишгорода, не рушив на дамбу - його тоді, звичайно, будуть підрізати і пропускати через водоскидні отвори греблі. Але це все залежить від погоди", - розповів директор департаменту цивільного захисту МНС Квашук.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: велика вода випробує на міцність лю
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ