Чт, 2024-04-25, 12:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 9 » Це справа честі - Гройсман закликає нардепів підтримати закон про спецконфіскацію
14:00
Це справа честі - Гройсман закликає нардепів підтримати закон про спецконфіскацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман називає "справою честі" повернення державі вкрадених колишніми високопосадовцями коштів через спецконфіскацію і не заперечує проти внесення змін до запропонованого урядом відповідного законопроекту.

Про це він сказав сьогодні, 9 грудня, під час Години запитань до уряду в парламенті, відповідаючи на запитання депутатів щодо неухвалення напередодні закону про спецконфіскацію.

Гройсман зазначив, що "ми ніколи не думали з вами, що хтось може абсолютно нахабно вкрасти 1,5 млрд доларів, і тому зараз потрібно це питання врегулювати відповідним законом".

"Щоб ми могли повернути ці кошти туди, де вони були вкрадені, а вкрадені вони були в державному бюджеті, у громадян України, і це наш обов`язок святий", - сказав він.

Голова уряду зазначив, що коли він чує коментарі про те, що "вони готові підтримувати (законопроект про спецконфіскацію – ред.), коли будуть корупційні чинники з цього закону прибрані, то які це корупційні чинники?"

"Може, навпаки, вони не голосують, тому що там немає корупційних чинників? Може, навпаки, вони не голосують, тому що пообіцяли комусь не голосувати? Може, навпаки, вони підтримують тих, хто хоче видурити ці гроші з бюджету, зняти арешт і вивезти за кордон?" - зазначив прем`єр.

Він додав, що вважає "справою честі" українських парламенту та уряду повернути кошти, які було вкрадені, до державного бюджету.

Гройсман зауважив, що уряд розробив законопроект, який дає можливість врегулювати це питання.

"Якщо український парламент вважає, що в цей закон має бути внесено зміни або доповнення, - будь ласка, ми не заперечуємо. Нас цікавить відновлення справедливості у абсолютно правовий спосіб", - сказав він і додав, що відповідний закон має бути ухвалено якнайшвидше.

Нагадаємо, 14 вересня Кабінет міністрів направив на розгляд Верховної Ради оновлений законопроект про спецконфіскацію, ухвалення якого дозволить конфіскувати в держбюджет заарештовані на рахунках в "Ощадбанку" 1,5 млрд дол., які належали представникам режиму екс-президента Віктора Януковича.

8 грудня Верховна Рада відхилила урядовий проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів (№5142).

За законопроект у першому читанні проголосували лише 176 народних депутатів із 308, зареєстрованих у сесійній залі. Після цього депутати кілька разів не підтримали пропозиції щодо направлення законопроекту до профільного комітету для повторної підготовки до першого читання чи на доопрацювання суб`єктові законодавчої ініціативи. Зрештою, голова Верховної Ради оголосив, що законопроект відхилено.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, закон про спецконфіскацію, справа честі, нардепи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ