Пт, 2024-04-26, 08:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 20 » Центральну Америку заливає: більш як 100 людей загинули
11:02
Центральну Америку заливає: більш як 100 людей загинули
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Кількість жертв повеней і зсувів у Центральній Америці, викликаних сильними зливами, досягла 103 людей. Сім людей вважаються зниклими без вісті, передає Lenta.ru.

Найбільше смертей у Гватемалі - 38. У Сальвадорі жертвами стихії стали 32 людини, в Гондурасі - 15, Нікарагуа - 13, а в Коста-Ріці - 5.

Зливи в Центральній Америці почалися більше тижня тому. За оцінками ООН, які наводить BBC News, стихія порушила життя понад 100 тисяч осіб. У регіоні затоплено частину автотрас, зруйновано мости, тисячі людей опинилися без даху над головою.

Крім того, через сильні дощі вийшли з берегів найбільші річки Сальвадору Лемп та Ріо-Гранде-де-Сан-Мігель і затопили великі ділянки сільськогосподарських районів.

У Нікарагуа особливе побоювання експертів викликає рівень води в озері Манагуа, що піднявся, на південно-західному березі якого розташована однойменна столиця країни. Влада регіону приготувала притулки для 600 родин, які живуть найближче до озера.

Раніше щонайменше 144 людини загинули в результаті шторму "Агата", який обрушився на Центральну Америку. А згодом регіон постраждав від урагану "Лі".

У Таїланді повінь: вода підбирається до центру столиці

У ніч на четвер, 20 жовтня, східна частина столиці Таїланду і провінція Нонтхабурі виявилися повністю затопленими, при цьому вода рухається до центру Бангкока, повідомляє РИА "Новости".

Найбільше за останні півстоліття сезонна повінь у Таїланді, викликана сильними затяжними дощами, призвела до критичної ситуації в центральних і східних регіонах країни. Загинуло понад 300 осіб, постраждало близько 3 мільйонів.

У середу ввечері урядовий Центр по боротьбі з повінню прийняв рішення "пожертвувати" східними районами Бангкока заради порятунку від повені міського центру. Три з семи шлюзів (два на річці Чаопрайя і один на одному з обвідних каналів) були вночі відкриті для проходу води в провінцію Нонтхабурі, яка фактично є частиною Бангкока, не входячи в нього адміністративно, і в східні райони міста - Мінбурі, Клонг Самва і Сай Май.

"Ми зобов'язані врятувати центр Бангкока, тому що розташовані в центрі міста банки, фінансові та управлінські установи будуть відігравати величезну роль у відновленні нормального життя після повені", - заявив один з керівників Центру, міністр інформації і інформаційних технологій Анудіт Накхонтхап.

За ніч усі шість районів провінції Нонтхабурі і значна частина східного Бангкока опинилися під півтораметровим шаром води, повідомляють ЗМІ Таїланду.

Вранці в четвер прем'єр-міністр Йінглак Чинават у телезверненні до жителів Бангкока повідомила, що вода пробила шлюз у районі каналу Клонг Прапа (водопровідний канал) на північній околиці міста, канал розлився, і вода вздовж нього рухається в географічний центр міста - райони Самс і Маккасан .

Канал Клонг Прапа - один з найдовших у Бангкоку, він проходить від північних околиць до центру, через низку історичних районів, і закінчується в діловому центрі міста.

За даними Департаменту іригації Таїланду, на північ від Бангкока в даний час накопичилося понад восьми мільярдів кубометрів води, що стікає в море з більш високих північних територій країни. На шляху цієї водяної маси стоїть Бангкок, захищений шлюзами, триметровими земляними валами і бар'єрами з мішків з піском.

За попереднім планом уряду, вода повинна була обійти місто зі сходу і заходу, не зачепивши міського центру.

Річка Чаопрайя в змозі пропустити через себе в море 200 мільйонів кубометрів води на добу. Експерти вважають, що обвідні канали на сході і заході Бангкока можуть "переробляти" не більше 86 мільйонів кубометрів води на добу.

Нагадаємо, кількість загиблих у результаті повені, яка триває в Таїланді, досягла 215 осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 990 | Додав: admin | Теги: зсуви, повені
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ