Пт, 2024-03-29, 08:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 22 » У центрі Києва "Беркут" затримує активістів акції протесту проти освітньої політики
16:24
У центрі Києва "Беркут" затримує активістів акції протесту проти освітньої політики
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міліція затримала кількох осіб під час проведення студентської акції протесту на Михайлівській площі в Києві в четвер.

Учасники акції, вони запланували проведення "контракції" проти політики, яку проводить міністр освіти, науки, молоді і спорту Дмитро Табачник. Співробітники міліції, посилаючись на рішення Окружного адміністративного суду Києва, заявили, що ті не мають права проводити дану акцію і почали відбирати у молодих людей апаратуру. Ті чинили їм опір, внаслідок чого кілька осіб і були затримані.

- Студентка обіцяє Табачнику нові "ляпаси" і всеукраїнський страйк. Їй загрожує 15 діб за перший "ляпас"
- Суд заборонив масові акції в центрі Києва 22-23 вересня
- Табачник отримав по обличчю від студентки, але поставився до цього нормально

За словами учасників акції, всього затримано 4 людини, з них троє - активісти студентської профспілки "Пряма дія", і один представник громадського руху "Відсіч".

Загін "Беркуту"напав на групу студентів Києво-Могилянської академії, побив і затримав декількох з них. У той момент, коли на Михайлівській площі студентка Дар'я Степаненко спілкувалася з журналістами і товаришами, розповідаючи про сьогоднішній вчинок. Несподівано під'їхав автобус з спецпідрозділом міліції, з нього вискочило близько 40 бійців у повному екіпіруванні - бронежилетах, шоломах - і накинулися на спудеїв. Багатьох побили, трьох чи чотирьох затримали і повезли в невідомому напрямку, повідомляє прес-служба ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі".

Присутні при цьому члени громадських організацій "Братство святого Луки" і "Коаліція учасників Помаранчевої революції" заявили, що вже оголошено про загальностудентську акцію протесту. В Києві загальне наметове містечко з'явиться завтра о 10.00 у парку Шевченка.

Наразі учасники акції перемістилися на Софійську площу у супроводі співробітників міліції. Близько 5 тисяч осіб розташувалися біля пам'ятника гетьманові Богдану Хмельницькому, де продовжують висловлювати протест проти дій Табачника, а також скандують в мегафон "Ні міліційному беззаконню", "Ні поліцейській державі". Міліція стоїть поряд і ніяких дій не робить.

Також студенти обгородили частину Софійської площі смугастою стрічкою, яку використовують при проведенні ремонтних робіт, розстелили карімати і сіли на них. Перед студентами виступила людина, яка представилася викладачем американського Каліфорнійського університету (м. Берклі). У своєму виступі він підтримав українських студентів і зазначив, що подібні протести проти комерціалізації і надмірного державного регулювання системи освіти проходять в багатьох країнах світу.

Навколо місця проведення акції стоять декілька міліціонерів. Трохи віддалік видно 3 автобуси із співробітниками підрозділу "Беркут" і 1 автозак.

За інформацією студентської профспілки "Пряма дія", вранці 22 вересня Окружний адміністративний суд м. Києва своїм рішенням заборонив їм проводити будь-які акції протесту в центральній частині міста, а саме запланований ними контрфорум "Інша сторона освіти" у відповідь на Форум міністрів утворення європейських країн за участю Табачника, який пройшов в четвер в клубі Кабміну. Позов КМДА ґрунтувався зокрема на зверненні Головного управління МВС в м. Києві.

"На думку міліції, проведення акцій протесту цього дня зашкодило б "обличчю столиці" і дипломатичному іміджу України. Хоча згідно ст.39 Конституції України, обмеження права на мирні збори допускається тільки за наявності загрози безпеки або громадському порядку, хоча такої загрози позивач (КМДА) не мотивував", - наголошується в прес-релізі профспілки.

Не дивлячись на це, студенти анонсували початок контр-форуму на 14:00 на Софіївській площі "в іншому форматі", проте не виключили спробу силовиків розігнати захід.

У "Прямій дії" також нагадують, що при відкритті самого Форуму міністрів утворення європейських країн неповнолітня студентка Києво-Могилянської академії вдарила букетом в обличчя Табачника і на даний момент їй інкримінується здійснення "дрібного хуліганства". Серед іншого, студентка мотивувала свій вчинок забороною студентських акцій протесту в Києві.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 857 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ