Чт, 2024-04-25, 12:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 24 » Через голу дівчину в душі Росія заборонила "Вконтакте". Cайт блокують
13:16
Через голу дівчину в душі Росія заборонила "Вконтакте". Cайт блокують
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Популярну російську соціальну мережу "ВКонтакте" внесено в єдиний реєстр заборонених сайтів. Там пояснюється, що рішення ухвалено 24 травня на підставі висновку Роскомнагляду. Отримати коментар відомства поки що не вдалося, проте раніше воно зазначало, що найбільше скарг від громадян на інформацію з дитячою порнографією, пропагандою суїциду і наркотиків припадає саме на цю соцмережу.

За законом, в інтернет-ресурсу є троє діб, щоб усунути порушення, інакше провайдери заблокують доступ до нього. Проте вже тепер з кількох регіонів надходять повідомлення, що ресурс недоступний.

"24 травня, за рішенням Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку сайт соціальної мережі "Вконтакте" внесений в єдиний реєстр заборонених доменних імен. У зв'язку з цим доступ до даного ресурсу буде припинений. Компанія ТТК-Чита просить абонентів зберігати терпіння, і стежити за подальшим розвитком даної ситуації в ЗМІ", - йдеться, зокрема, в релізі забайкальського інтернет-провайдера, який цитує "Росбалт".

На сторінці "ВКонтакте" офіційної групи ТТК-Байкал написано: "Будуть проблеми із входом на даний ресурс, на який термін, невідомо. Напевно найближчим часом сайт "Вконтакте" перестане працювати і з-під нашої мережі. Це дуже сумно". Представник компанії зазначає: "Поки vk не заблоковано, у вас є можливість прочитати про це "ВКонтакте". Сподіваюся, все обійдеться, і незабаром ця проблема зніметься".

Також користувачі з Санкт-Петербурга повідомили "Фонтанке.ру", що ресурс недоступний.

За даними ресурсу "Антизапрет.инфо", причиною блокування соцмережі стала фотографія оголеної дівчинки в душі, розміщена в групі про дитячу моду.

Росспоживнагляд веде суперечки про шкідливі сторінках у соціальних мережах вже більше півроку, зазначає RT. Станом на грудень 2012 року у відомство надійшло 323 звернення з приводу сторінок сайтів, які можуть містити заборонені до розповсюдження дані. 40 скарг стосувалися ресурсу "Вконтакте".

У березні, нагадаємо, уповноважений з прав дитини при президенті РФ Павло Астахов накинувся на "рекламу дитячої моди" в цій соцмережі, зажадавши від Роскомнагляду ретельного аналізу "зображення дітей у провокаційних і принизливих позах".

А раніше, в лютому, прокуратура Петербурга зобов'язала "ВКонтакте" видалити інформацію і заблокувати сторінки прихильників ідеології життя без дітей (Сhildfree - рух, що підтримує добровільну бездітність, свідоме небажання народжувати і виховувати дітей).

Зазначимо, що у грудні 2011 року прокуратура Санкт-Петербурга висилала повістку з вимогою з'явитися гендиректору найпопулярнішої російської соціальної мережі "ВКонтакте" Павлу Дурову, який відмовився на вимогу ФСБ блокувати в соцмережі групи "Зупинимо "Єдину Росію", "Народ проти "Єдиної Росії" та інші спільноти, які критикують владу і координують дії опозиції на мітингах в знак протесту проти фальсифікацій на виборах.

У квітні 2013 року в офісі "Вконтакте" в Санкт-Петербурзі проходив обшук через можливу причетність Дурова до ДТП, в якому постраждав співробітник ДПС.

Роскомнагляд визнав помилкою включення соціальної мережі "ВКонтакте" до чорного списку сайтів

Роскомнагляд видалив IP-адресу соціальної мережі "ВКонтакте" з чорного списку сайтів після того, як визнав включення його до цього списку помилкою. Про це свідчать дані на сайті єдиного реєстру інтернет-сторінок, які містять інформацію, заборонену до розповсюдження в РФ.

"Ця адреса не значиться в реєстрі", - таке повідомлення сайт видає при спробі перевірити, чи включена до чорного списку адреса vk.com.

Представник Роскомнагляду повідомив, що включення соціальної мережі "ВКонтакте" до чорного списку сайтів було помилкою, й обіцяв видалити IP-адресу "ВКонтакте" з реєстру.

З 1 листопада 2012 року в Росії функціонує автоматизована інформаційна система "Єдиний реєстр доменних імен, покажчиків сторінок сайтів у мережі й мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти, які містять інформацію, поширення якої в РФ заборонено".

Оскільки створення реєстру засновано на законі "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров`ю та розвитку", в першу чергу йдеться про дитячу порнографію, інструкції щодо суїцидів та виготовлення наркотиків. У цьому випадку можливо досудове закриття сайтів. За наявності іншої забороненої інформації рішення про закриття ресурсу має ухвалювати суд/




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: Через голу дівчину в душі Росія заб
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ