Пт, 2024-04-26, 13:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 14 » Через Грецію Євросоюз посилить правила Шенгену
16:49
Через Грецію Євросоюз посилить правила Шенгену
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Європейський союз в п'ятницю запропонує механізм, що припиняє дію Шенгенської угоди в низці країн. У першу чергу цей захід спрямований проти Греції, потік нелегальних мігрантів з якої став надто великим.

Греція, яка перебуває в епіцентрі боргової кризи в Європі, протягом 10 років була найслабшою ланкою в загальній системі кордонів ЄС. Вона завжди мала проблеми з контролем кордону з Туреччиною. Розкидані по Середземному морю острова також були проблемою для грецьких прикордонників.

Європейська комісія пропонує змінити правила, що регулюють межі зони. Чиновники вказують на географічне положення Греції і вважають за необхідне тимчасово вигнати її із зони Шенгену і ввести прикордонний контроль між цією країною та іншими державами ЄС, пише "Взгляд".

Із приблизно 104 тисяч мігрантів, які незаконно перетнули кордон ЄС в 2010 році, майже 88 тисяч прибули через Грецію. Недостатньо захищені кордони цієї країни, на думку експертів, стали однією з причин неконтрольованого потоку мігрантів, що прибувають на Мальту і в Італію з Лівії і Тунісу в останні місяці.

Втім, пропозиція Єврокомісії - крайня міра, яка може бути використана в тому випадку, якщо Греція сама не зможе вирішити проблему нелегальної міграції.

Деякі європейські чиновники вважають, що тимчасове виключення проблемних країн з Шенгену допоможе зберегти цілісність угоди.

"Це необхідно для того, щоб країни Шенгенської угоди виконували свої зобов'язання", - заявив міністр міграції Швеції Тобіас Більстрем.

За його словами, виключення країн із зони Шенгену можна розглядати як радикальні заходи, але мати на увазі такий варіант потрібно.

У той же час мігранти поступово втрачають інтерес до Греції. Як правило, Афіни схвалюють лише 1% клопотань про надання притулку в порівнянні з 70% в тій же Швеції. Недостатні можливості для мігрантів спонукали ряд країн ЄС припинити співпрацю з Грецією щодо розміщення осіб, які шукають притулку, в минулому році.

Афіни пообіцяли зміцнити свій контроль на кордоні в якості заходів з виконання всіх своїх зобов'язань перед Євросоюзом. Але фахівці сумніваються в тому, що це буде одним з пріоритетних напрямків перед обличчям безпрецедентного дефіциту бюджету та необхідність значного скорочення витрат.

Зазначимо, 5 липня вперше за 26 років прикордонники повернулися до Шенгенської зони. Влада Данії відрядила на кордони з Німеччиною і Швецією перших 50 вартових.

Як повідомлялося, питання про прикордонний контроль у Шенгенській зоні було порушено у зв'язку з великим припливом іммігрантів з країн Північної Африки, де відбуваються революційні події.

4 травня єврокомісар з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем представила пропозиції Євросоюзу щодо реформування Шенгенських угод.

Нещодавно заступник міністра фінансів Греції Філіппос Сахінідіс заявив, що влада країни має фінансові кошти, щоб утримати країну на плаву лише до жовтня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 942 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ