Пт, 2024-03-29, 16:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Через митну війну Кабмін сумнівається у цивілізованості Росії
15:43
Через митну війну Кабмін сумнівається у цивілізованості Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України вважає неприйнятними дії російської сторони щодо тяганини з митним оформленням українського імпорту, що мала місце в серпні поточного року, а також створення бар`єрів для імпорту окремих видів українських товарів на російський ринок і ринок країн Митного союзу. Про це в ході Години питань до уряду у Верховній Раді заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає УНІАН.

"Договір про Зону вільної торгівлі між державами СНД має норму про адміністрування митних процедур. Стаття 17 договори регламентує сплату митних зборів і оформлення експортно-імпортних операцій. Вона ж посилається на норми СОТ. Тому, коли російська сторона застосовує свої дії щодо імпорту – це питання не до СОТ, а до сторони, яка веде такі дії. Вони неприйнятні для цивілізованого світу", - сказав міністр.

Прасолов ще раз підкреслив, що Україна має і використовує широкий спектр заходів щодо захисту своїх інтересів, передбачених як договірною базою СНД, так і СОТ. При цьому міністр закликав не спекулювати на темі можливого перегляду положень Договору про зону вільної торгівлі СНД.

"СНД – найбільший економічний партнер, з яким у нас історично склалися партнерські відносини і виробничі зв`язки. Тому Україні необхідна нормативна база для ведення вільної торгівлі з підприємствами СНД", - сказав міністр. Він також назвав серед країн СНД, готових вести взаємну торгівлю на принципах СОТ, Бєларусь, Росію, Вірменію, Молдову і Казахстан.

Як повідомлялось, наприкінці серпня представники Європейської Комісії також висловили стурбованість діями Росії щодо українського імпорту. Будь-які економічні погрози Росії, спрямовані проти України і пов`язані з можливим підписанням країною Угоди про асоціацію з Євросоюзом, в ЄК назвали неприйнятними.

Як повідомлялося, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повне зупинення українського експорту на невизначений час.

За підрахунками об'єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі 2013 року прогнозувався на рівні 8,5 млрд дол. ФРУ вважає, що втрати України від дій російської сторони можуть сягнути у другому півріччі 2-2,5 млрд дол.

При цьому у ФМС Росії від коментарів відмовилися.

В уряді РФ заявили, що рішення про зупинення імпорту з України ухвалювала митна служба, на рівні Кабінету Міністрів жодних рішень не було.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров у четвер, 15 серпня, заявив, що проблеми в торговельних відносинах із Росією пов'язані з утворенням та структуруванням Митного союзу.

"Наразі є певні складнощі, пов'язані, насамперед, як ми вважаємо, з утворенням, структуруванням і формалізацією Митного союзу. В нас з'являються відмінності в підходах", - сказав він журналістам.

Тоді прем'єр закликав ЗМІ "штучно не роздувати й не перебільшувати ситуацію".

Яценюк закликав уряд розпочати переговори з СОТ і захистити вітчизняного виробника від Росії/b>

Уряд має терміново розпочати переговори в рамках Світової організації торгівлі, надати кредитну підтримку українським підприємствам, які постраждали в ситуації з Росією, та диверсифікувати ринки збуту. Про це заявив голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в парламенті в п’ятницю, 6 вересня, передає прес-служба партії.

Він наголосив, що російські партнери порушили чотири базові угоди між Україною і Росією щодо двостороннього співробітництва: Великий договір, гарантії ядерної безпеки, зобов’язання в рамках СОТ і угоду про зону вільної торгівлі.

За словами голови Політради "Батьківщини", наступними діями Росії по відношенню до України з метою заблокувати вступ України до ЄС будуть спроби вислати з Росії трудових мігрантів, розгляд питання про введення візового режиму, вилучення російського капіталу з України і остаточні торгівельні обмеження по відношенню до України.

Відповіддю та такі дії Росії, на переконання Арсенія Яценюка, має стати підписання Угоди між Україною і ЄС 28 листопада. Він нагадав, що сьогодні президент Європейської ради та Європейська народна партія заявили про підтримку України в її євроінтеграційному курсі.

Він звернувся до уряду та більшості терміново розпочати переговори в рамках Світової організації торгівлі і вирішити торгівельний спір із Росією. На переконання Яценюка, необхідна також кредитна підтримка українських підприємств і диверсифікація ринків збуту: "Ми повинні стати сильнішими після того, коли Росія геополітично тисне на Україну".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: митну війну, цивілізованості Росії, Кабмін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ