Пт, 2024-03-29, 10:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Через пільги обіцяють знову штурмувати Раду і перекрити шлях голові РПЦ
15:33
Через пільги обіцяють знову штурмувати Раду і перекрити шлях голові РПЦ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники громадських організацій, які вимагають відновлення пільг, вийшли з переговорного процесу з урядом. Зараз вони ведуть переговори з парламентськими фракціями і припускають, що знову вдадуться до протестних акцій, передає Радіо "Свобода".

Представники громадських організацій, які минулого тижня здійснили спробу штурму будівлі парламенту, не змогли порозумітися з віце-прем’єром Сергієм Тігіпком, розповів керівник громадської організації "Ніхто, крім нас" Борис Новожилов.

"Ми сказали Сергію Леонідовичу, що виходимо з переговорів. Він сприйняв це нормально. Тому що сьогодні законопроект перебуває вже у власності парламенту. А наша вимога, щоб його було не просто відкладено, а саме скасовано", - повідомив Новожилов.

Він не відкидає того, що акції протесту проти скасування пільг буде поновлено, а також що влада вдасться до репресивних заходів проти учасників акції. Проте головна вимога організацій, що виступили проти скасування пільг, залишається незмінною, наголошує лідер "Ніхто, крім нас".

Тимчасом проект держбюджету на наступний рік, який парламент узяв до розгляду, розробили з врахуванням того, що пільги вже буде скасовано. Міністр фінансів Федір Ярошенко це заперечив, однак депутати - як більшості, так і меншості - підтверджують це.

Член парламентського комітету з питань соціальної політики та праці депутат-"регіонал" Олександр Стоян вважає, що як закон, так і проект бюджету можна доопрацювати, внісши зміни, які влаштують усіх. "Наприклад, закон набуде чинності не з наступного року, а пізніше. Це все можливо зробити при доопрацюванні до другого читання", - сказав "регіонал".

Водночас заступник голови комітету з питань фінансів, комуніст Євген Царьков зазначає, що Кабмін опинився в непростій ситуації, адже відмова від скасування пільг ускладнить позицію на переговорах з МВФ, від якого уряд сподівається отримати кредит на 15,5 мільярда доларів.

За словами Царькова, на збереження пільг у повному обсязі необхідно близько 70 мільярдів гривень. "Микола Янович "зліпив" бюджет із дефіцитом у 2,5%, як того хотів МВФ. Якщо зберегти пільги в теперішньому обсязі, то дефіцит бюджету збільшиться до 5-7%. Тому якщо уряд піде на відновлення пільг, то МВФ не дасть цих 15,5 мільярда", - сказав він.

"З іншого боку, і народ не можна отак нахабно послати. Образити пенсіонерів можна, але є інша категорія громадян, наприклад, ветерани-"афганці", які можуть показати владі кулак", - каже депутат-комуніст.

Нагадаємо, 20 вересня під стінами парламенту зібралися близько 10 тисяч осіб, які виступили проти ухвалення Верховною Радою закону про скасування пільг. При цьому кілька сотень учасників мітингу знесли огорожу перед будівлею парламенту і спробували прорватися в Раду.

Проте співробітники міліції відвернули ці спроби. Після того як до пікетників вийшли представники різних фракцій парламенту, учасники мітингу припинили штурм будівлі. Депутати пообіцяли врахувати пропозиції незадоволених громадян. Працювати з представниками громадськості повинен був відповідальний за пільги міністр Тігіпко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ