Пт, 2024-04-19, 07:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 5 » Через півроку Єгипет загине - економічний прогноз
15:04
Через півроку Єгипет загине - економічний прогноз
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
Очікування світових фінансових структур щодо арабської республіки песимістичні - економіка Єгипту наближається до краху, пише Еудженіо Оккорсіо у статті, надрукованій у виданні La Repubblica, передає InoPressa.

Найбільший інвестиційний банк світу, Merrill Lynch, дає Єгипту шість місяців життя. Після цього "зовнішні позиції значно посиляться, і фінансова спроможність зазнає суворого тиску", наголошується в опублікованій учора доповіді.

Єгипет може залишитися без коштів для погашення боргів і поставок, як зовнішніх, так і внутрішніх. І усе це прямо пов'язано з неминучою туристичною кризою, зазначає журналіст. Так, приплив туристів у першому кварталі цього року впав на 17,3% порівняно з тим же періодом минулого року.

Торік кількість туристів стала наближатися до позначки в 12 млн (у 2010 році їх було понад 14 млн) завдяки тому, що вдалося зберегти курорти Червоного моря. Найстрашніше, на думку видання, що доходи різко впали з 46 млрд дол в 2010 році до 13 млрд дол у 2012-му, а ВВП впав до 4%. Як зазначив глава Eni, "звичайно ж, революція - не найкращий магніт для залучення туристів", - вказує видання.

На думку автора статті, ситуацію можна змінити і досить швидко, якщо новий кабінет Мансура "доб'ється, як за помахом чарівної палички, згуртованості, миру і рішучості вийти з кризи". Проте банкіри з Merrill Lynch не залишають приводу для оптимізму: "Ми сумніваємося, що за цей період можна здійснити фінансові реформи, які заслуговують довіри. Крім того, малоймовірно, що буде досягнута угода з МВФ".

Наголошується, що це угода має для Каїра життєво важливого значення. Попередні домовленості на виділення 14,5 млрд дол були досягнуті ще на початку року. Контракт повинен був бути реалізований за умови здійснення обіцяних Мохаммедом Мурсі реформ. Поки ж питання про допомогу з боку МВФ заморожене, вказує автор статті.

Видання пише, що зараз Каїр розраховує на якусь допомогу з боку Еміратів та Саудівської Аравії, проте вся проблема в термінах - золотовалютні запаси Єгипту впали з 36 млрд дол в 2010 році до нинішніх 13,5 млрд дол, а країні до кінця поточного року потрібні 33 млрд дол тільки на фінансові видатки, включаючи рефінансування колишніх позик, отриманих від МВФ. У свою чергу, Moody's і S&P зменшили рейтинг Єгипту до передостаннього рівня CCC +, а ОЕСР встановила для Каїра категорію ризику в 6/7.

У середу ввечері, 3 липня, в Єгипті армія оголосила про усунення від влади президента Мухаммеда Мурсі, призупинила дію конституції і призначила тимчасовим главою держави голови Конституційного суду Єгипту Адлі Мансура.

Поширена єгипетськими ЗМІ інформація про арешт верховного наставника руху Мухаммеда Бадіа та його помічника Хейрата аш-Шатира поки не підтвердилася.

Багатотисячні протести стартували в Єгипті в суботу, 29 червня, напередодні річниці приходу до влади Мурсі. Противники консерватора Мурсі вважають, що він ущемляє демократичні свободи і проводить курс на ісламізацію політичного життя. Його також звинувачують в тому, що він зрадив ідеали революції 2011 року.

У ніч на четвер, 4 липня, в ході зіткнень між прихильниками і противниками поваленого Мурсі загинули щонаменше 32 особи, більше 340 отримали поранення.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1064 | Додав: abel | Теги: економічний прогноз, єгипет загине
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ