Сб, 2024-05-04, 16:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Лютий » 17 » Президент Володимир Зеленський у суботу, 17 лютого, виступив на Мюнхенській безпековій конференції
11:41
Президент Володимир Зеленський у суботу, 17 лютого, виступив на Мюнхенській безпековій конференції
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Президент України Володимир Зеленський заявив, що чим довша російська агресія проти світового порядку продовжуватиметься, тим більшими будуть зміни, які вона провокує та попередив про загрозу для інших країн. Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки у суботу, 17 лютого.

За словами президента, можливо, у майбутньому люди повинні будуть жити у світі, де локальні війни «не залишатимуться локальними», а будь-який початок війни нестиме ризики перетворення на глобальну катастрофу.

Він також попередив, що російська агресія може спровокувати те, що перетворення їжі чи міграції на зброю буде ламати наявні регіональні баланси та підривати політичні системи не лише в Європі, але й на Близькому Сході, в Африці, в Америках.

Зеленський додав, що, можливо, Європа знаходиться на порозі часів, коли запитання про застосування статті 5 договору про НАТО не буде питанням до Вашингтону, але буде питанням до європейських столиць.

«Є сотні таких [загроз]. Можливо, 23 лютого 2022 року жодне з них не існувало, тепер вони є частиною реальності. І чого нам не вистачає в цій реальності? Безпеки. Не тільки для найбільших, але й для найменших держав. Ми повинні зробити безпеку частиною реальності знову», — сказав президент.

Він також зазначив, що українці не готові залишити у світі вчорашнього «все те, що цінують»

«Це наша відповідь. 2024 рік вимагає відповіді від вас, від усіх у світі, — підкреслив він.

За словами Зеленського, якщо світ не буде діяти зараз, російський диктатор володимир путін зможе зробити наступні роки катастрофічними для інших націй.

Раніше агенція Financial Times із посиланням на високопоставленого українського чиновника повідомила, що російський рутін готується до війни проти країн Балтії.

13 лютого розвідка Естонії попередила, що росія готується до військової конфронтації із Заходом протягом наступного десятиліття, і її може стримати зустрічне нарощування збройних сил.

Також в естонській розвідці заявили, що росія здатна виробляти достатню кількість військової техніки, а також мобілізувати достатню кількість бійців, щоб компенсувати втрати, які вона понесла у війні проти України.

Німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела в розвідці однієї з європейських країн повідомляло, що Росія може спробувати атакувати Європу наприкінці 2024 року або на початку 2025 року, коли США опиняться «без лідера», і зможуть прийти на допомогу європейським державам тільки після деякої затримки.

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявляв, що цивільне населення на Заході має готуватися до «тотальної війни» з росією.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Європа знову «стикається з військовою загрозою, якої не було вже 30 років», і попередив про можливість нападу росії через п’ять-вісім років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 319 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ