Пт, 2024-04-26, 06:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 26 » Через Тимошенко у Європарламенті хочуть посилити тиск на Януковича
18:45
Через Тимошенко у Європарламенті хочуть посилити тиск на Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат Європарламенту Ребекка Хамс вважає, що Євросоюз має посилити тиск на українську владу, щоб припинити погане поводження з Юлією Тимошенко та іншими політв’язнями. Про це вона заявила у Брюсселі, коментуючи останні повідомлення про побиття Тимошенко у колонії, передає УНІАН.

"Повідомлення про серйозне погіршення умов утримання Тимошенко та її голодування викликають стурбованість. ЄС має посилити тиск на українську владу та президента Віктора Януковича, щоб припинити їхнє погане поводження з Тимошенко та іншими політиками з колишнього уряду", - сказала депутат.

"Як перший крок це має означати забезпечення того, щоб Тимошенко отримувала належне медичне лікування від медичного персоналу, якому вона довіряє, а також забезпечення того, щоб умови утримання усіх в’язнів відповідали міжнародним стандартам", - додала Хамс.

Депутат переконана, що чемпіонат Європи з футболу, який відбудеться у Польщі та Україні, має бути використаний як можливість висловити протест проти утримання колишніх українських урядовців у в’язницях.

"Майбутній чемпіонат Європи з футболу в Україні та Польщі має бути символом спільної долі країн-членів ЄС та їхніх сусідів. Для цього європейські політики та національні футбольні асоціації повинні не закривати очі на недемократичний розвиток в Україні. Спорт не може забувати про політичну ситуацію", - зазначила Хамс.

"Якщо Тимошенко та інші політики залишаться в ув’язненні, чемпіонат має бути використаний як можливість висловити протест", - заявила вона.

Зазначимо, що вчора народні депутати від опозиції заблокували входи до зали Верховної Ради та президію, вимагаючи розслідування інциденту з побиттям екс-прем'єр-міністра Тимошенко. Тим самим депутати зірвали вчорашнє засідання.

Раніше у вівторок захисник екс-прем'єра Сергій Власенко зачитав заяву Тимошенко про застосування щодо неї фізичної сили під час транспортування до лікарні 20 квітня.

Депутат Європарламенту Андрей Ковачев (група народних партій, Болгарія) шокований повідомленнями про побиття Юлії Тимошенко.

"Я шокований повідомленнями про фізичну жорстокість проти Тимошенко. Це абсолютно неприйнятно за європейськими стандартами і є практикою, яка нагадує часи радянської диктатури та жорстокість Сталіна й Берії", - сказав депутат.

Президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон висловив глибоке занепокоєння рішенням Юлії Тимошенко оголосити голодування у відповідь на насилля та знущання, яких вона зазнає.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: Тиск, Януковича, Тимошенко, Європарламенті
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ