Пт, 2024-03-29, 16:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 29 » Через Україну та Молдову декларація саміту "Східного партнерства" не готова
17:08
Через Україну та Молдову декларація саміту "Східного партнерства" не готова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Робота над текстом підсумкової декларації другого саміту "Східного партнерства" триває. Про це напередодні відкриття Варшавської зустрічі у верхах повідомила голова представництва Європейського Союзу в Польщі Єва Синовець, повідомляє ZN.UA.

- ЗМІ: У декларації саміту "Східного партнерства" не пропишуть ані перспективи членства, ані скасування віз
- Суд над Тимошенко обговорять на саміті "Східного партнерства"
- У Януковича запевнили, що стосунки з ЄС для України більш пріоритетні
- Справою Тимошенко Україна ображає Європу і РФ та погіршує свій імідж, вважає адвокат
- Керівництво ЄС хоче окремо поговорити з Януковичем про справу Тимошенко і ситуації в країні
- Україна продає та купує у Євросоюзу найбільше товарів серед країн Східного партнерства

"Перемовини з приводу деяких формулювань документа тривають досі, оскільки прагнення деяких країн-партнерів вельми амбітні, і їхні представники готові боротися до останнього", - повідомила дипломат.

Вона уточнила, що йдеться про спроби внести в текст декларації посилання на 49-ту статтю Договору про ЄС, яка передбачає, що будь-яка демократична європейська держава має право подати заявку на членство в Євросоюзі.

На згадці 49-ї статті в підсумковому документі саміту наполягають Україна і Молдова, чию позицію підтримує і Польща, яка тепер головує в ЄС.

Джерела видання у Варшаві кажуть, що Польщі вдалося наполягти, щоб у проекті документа партнери ЄС, які беруть участь в ініціативі "Східне партнерство" (Україна, Молдова, Бєларусь, Грузія, Вірменія та Азербайджан), вперше були названі "східноєвропейськими країнами", що надалі відкриє для них можливості 49-ї статті договору про ЄС.

Синовець висловила надію на те, що в документі збережеться узгоджене у Брюсселі на рівні послів формулювання щодо України, зокрема про те, що Україна має всі шанси завершити перемовини щодо угоди про асоціацію з Євросоюзом до саміту Україна-ЄС, запланованого на 2 грудня.

Дипломат також сподівається, що після парафування документу на саміті у грудні Україна і ЄС, завершивши протягом кількох місяців усі необхідні технічні процедури, зможуть підписати Угоду про асоціацію наступного року.

Синовець також повідомила, що існує велика ймовірність того, що на саміті у Варшаві буде оголошено про початок перемовин про створення зони вільної торгівлі з Молдовою і Грузією.

Водночас вона нагадала, що ЄС виробив для цих країн певні критерії для початку переговорів, і на даний час іде оцінка прогресу в їхньому досягненні.

Суд над Тимошенко обговорять на саміті "Східного партнерства"

Суд над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко буде серед тем саміту "Східного партнерства", який відкривається в четвер у Варшаві. Про це повідомила офіційний представник голови зовнішньополітичної служби ЄС Майя Коціянчич, передає "Інтерфакс-Україна".

На її думку, також буде обговорюватися ситуація в Бєларусі у зв'язку з переслідуванням політичної опозиції, правозахисників і громадських активістів.

"Я вважаю, що в документі саміту буде по спеціальному пункту щодо України й Бєларусі", - сказала Коціянчич.

Вона також підтвердила, що на цьому саміті передбачається дати старт переговорам про угоди про асоціацію з Грузією та Молдовою.

"Ми сподіваємося, що це відбудеться разом з фіналізацією відповідних переговорів з Україною", - зазначила представник зовнішньополітичного відомства ЄС.

У Януковича запевнили, що стосунки з ЄС для України більш пріоритетні

Ініціатива "Східне партнерство" є важливим додатковим інструментом у реалізації євроінтеграційного курсу України та розвитку її відносин з Європейським Союзом. Про це заявив керівник Управління з питань європейської інтеграції Адміністрації президента Євген Перелигін.

"Для України ініціатива "Східне партнерство" є додатковим інструментом для практичної реалізації євроінтеграційної політики держави, але аж ніяк не рамками, якими обмежуються наші відносини з ЄС", - зазначив Перелигін, якого цитує прес-служба глави держави.

Він нагадав, що в основу "Східного партнерства" були закладені здобутки у взаєминах України та ЄС на момент започаткування цієї ініціативи у травні 2009 року. Йшлося, зокрема, про переговори щодо Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплювальною зоною вільної торгівлі, яка на даному етапі разом із лібералізацією візового режиму залишається бажаною перспективою для більшості країн-партнерів "Східного партнерства" – і є цілком реальною для України.

Керівник Управління з питань євроінтеграції зазначив, що для України залишаються пріоритетними подальший розвиток відносин з Євросоюзом та розбудова двосторонніх відносин з державами-членами ЄС.

Як відомо, з візитом у Варшаві буде й президент України Віктор Янукович.

Саміт "Східного партнерства" відбудеться 29-30 вересня в Польщі. Однак уже відомо, що Україні не вдалося домогтися, щоб у декларації, яку буде підписано, була зазначена чітка перспектива членства в ЄС.

Слід зауважити, останнім часом Європа зайняла особливо жорстку позицію щодо взаємозв'язку справи Тимошенко та євроінтеграції України.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 922 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ