Сб, 2024-04-27, 04:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 25 » Чи з'явиться хтось замість нас, якщо людство зникне
00:20
Чи з'явиться хтось замість нас, якщо людство зникне
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

людство зникнення Один із добре цитованих філософів нашого часу, Вільям Макаскілл з Оксфордського університету, вважає, що загибель людства стане катастрофою для всього Всесвіту та пояснює чому.

Поява нових технологій, а з ними все більш потужної зброї, може призвести до того, що людство може зникнути з лиця Землі. Це може статися унаслідок ядерних ударів або за ж допомогою біологічної зброї.

"Якби всі люди зникли, щоб це означало з космічного погляду? Чи з'являться інші види, схожі на нас, які зможуть еволюціонувати до хоча б такого, як у нас технологічного рівня? Я вважаю, що немає жодних гарантій того, що подібне може статися. Якщо люди зникнуть, то це змінить усю історію Всесвіту", — каже Макаскілл.

Людству знадобилося 200 млн років, щоб люди серйозно еволюціонували після появи на Землі перших ссавців. Останній спільний предок людини та шимпанзе жив лише 8 мільйонів років тому. За кілька мільярдів років Сонце зробить Землю непридатною для життя. Якщо людство раптово зникне, чи зможе з'явитися такий розумний вид, якому також знадобляться сотні мільйонів років розвитку?

"Це дуже складне питання, але, швидше за все, новому виду не вистачить часу перетворитися на таку ж цивілізацію до того, як Сонце спалить Землю", — каже Макаскілл.

За словами вченого, наша еволюція таїть у собі багато невідомих і непередбачуваних моментів. І дуже малоймовірно, що ще одна подібна цивілізація може знову виникнути.

"Це твердження узгоджується з парадоксом Фермі. Якщо у Всесвіті знаходяться сотні мільйонів планет, схожих на Землю, які також знаходяться не дуже далеко і не дуже близько до Сонця, значить на них може бути життя. І це життя могло б еволюціонувати за 13,5 млрд років існування нашої галактики в розвинену цивілізацію, яка б могла подорожувати між зірками. Але ми досі її не знайшли. Якщо галактика така величезна і в ній стільки потенційно заселених планет, то де ж інопланетяни?" — каже Макаскілл.

За словами вченого, що якщо поява життя — це дуже рідкісна подія і для нього потрібно, щоб зійшлися разом багато факторів. Можливо планет, які мали б умови, як на Землі, занадто мало в галактиці або взагалі немає. З цього також випливає, що події, які призвели до розвитку багатоклітинного життя на Землі, відбуваються у Всесвіті неймовірно рідко.

"Якщо взяти до уваги те, що життя є саме собою неймовірно рідкісною подією, то можливо Всесвіт неживий і ми в ньому єдиний розумний вид", — говорить Макаскілл.

Тому вчений вважає, що людству просто пощастило. Адже за 4,5 млрд років існування Землі поява розумного виду на нашій планеті сталася лише один раз.

"Тому ми не можемо бути впевнені, що якщо людська цивілізація припинить своє існування, якась інша технологічно здатна істота зрештою займе наше місце", — каже Макаскілл.

Учений припускає, що якщо у Всесвіті все ж таки не існує інших розумних видів, то зникнення людини матиме космічне значення.

"Зараз і в найближчому майбутньому ми стикаємося із загрозами, які можуть убити нас усіх. І тоді Всесвіт може навіки повернутися в той стан, в якому він знаходився більшу частину 13,5 мільярдів років своєї історії. Він знову стане порожнім, холодним і мертвим", — каже вчений.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 311 | Додав: admin | Теги: Людство, Зникнення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ