Пт, 2024-04-26, 10:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 12 » Членів організації "Тризуб" вже звинувачують і в підпалі офісу Партії регіонів
18:55
Членів організації "Тризуб" вже звинувачують і в підпалі офісу Партії регіонів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Затриманим членам організації "Тризуб" інкримінують підпал офісу Партії регіонів у Києві 31 грудня 2010 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації, повідомляє Українська правда.

"8 січня 2011 у місті Рогатин Івано-Франківської області був затриманий 60-річний член ВО "Тризуб" мешканець міста Самбора (Львівська область) Степан Бичек, у салоні машини якого було знайдено підкинуту вогнепальну зброю з набоями", - зазначили у організації.

- Під час обшуку в "тризубівця" вилучили співаник і книгу про Шухевича
- Письменниця Марія Матіос заявила, що ГПУ її переслідує і хоче вилучити з продажу книжки
- Міліція вилучила у журналістки-блогерки оргтехніку

"Це начебто дало підставу правоохоронним органам для широкомасштабного затримання керівництва ВО "Тризуб", щоб звинуватити організацію у тероризмі та причетності її членів до вибуху у Запоріжжі", - наголошується у повідомленні.

"11 січня провадження справи щодо вибуху у Запоріжжі було передано з відомства міліції до СБУ. Від СБУ жодних звинувачень причетності членства "Тризуба" до цієї акції пред’явлено не було", - йдеться у повідомленні. "Зрозумівши, що представники міліції перевищили свої повноваження та скоїли низку протиправних дій, які стали резонансними по всій Україні, затриманим почали інкримінувати низку інших абсурдних звинувачень", - наголосили в організації.

Як заявила прес-служба, "затриманим почали інкримінувати підпал офісу Партії регіонів у Києві, який чомусь, за дивним збігом обставин, відбувся синхронно саме з провокативним вибухом у Запоріжжі ввечері 31 січня".

"Це ще раз яскраво підкреслює факт, що маємо справу із спланованою акцією з боку "регіональної" влади, яка відверто стала на шлях тоталітаризму, на шлях створення українофобської диктатури, на шлях політичних репресій проти опозиційних та патріотичних організацій", - підкреслили у прес-службі.

ВО "Тризуб" заявляє про "непричетність до будь-яких терористичних актів та про свою відданість справі патріотичного виховання української молоді".

Нагадаємо, що на початку січня у справі про підрив пам’ятника Сталіну в Запоріжжі правоохоронними органами було затримано та заарештовано понад десять членів Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери. Як зазначили в організації, заарештованим висуваються звинувачення у тероризмі в зв’язку з вибухом у Запоріжжі.

Пізніше стало відомо, що під час одного з арештів членів Всеукраїнської організації "Тризуб" імені Степана Бандери затриманим було підкинуто автоматичну зброю. "Арешти проходили брутально. Є інформація, що під час одного із затримань хлопцям підкинули зброю в машину. Але їздити по Західній Україні з автоматичною зброєю - це взагалі дебілізм. Ми люди з вищою освітою, нормальними мізками і повністю адекватні. Розуму у нас вистачає, аби не робити цього - ми вже проходили арешти у 90-х роках", - зазначив заступник голови центрального проводу організації Валерій Чоботар.

Також тоді за підозрою в причетності до вибуху міліція затримала голову та заступника голови запорізької облорганізації "Свободи", яких згодом відпустили.

У свою чергу, правоохоронці Івано-Франківської області затримали дев’ятьох озброєних людей - жителів різних регіонів України, більшість з яких є членами Всеукраїнського об'єднання "Тризуб" імені Степана Бандери. Зокрема, вони пояснюють це тим, що отримали інформацію про те, що на територію Івано-Франківської області прибула група осіб, які планують проведення протиправної акції. У міліції наголосили, що з метою запобігання скоєння будь-яких протиправних дій було затримано дев’ятьох членів групи.

Під час обшуку в "тризубівця" вилучили співаник і книгу про Шухевича

Ввечері 10 січня працівники Тернопільського УБОЗу Дзюбан А.І. провели обшук в будинку голови тернопільської обласної організації "Тризубу" Василя Лабайчука. Про це розповів його батько, 47 річний Іван Лабайчук, передає Майдан.

З сімейної садиби правоохоронці забрали особисті речі Василя, літературу та цифрові носії. Цікаво, що до переліку речей, які зацікавили правоохоронців потрапили зокрема книги: "Українські січові стрільці", "Співаник українського націоналіста", "Роман Шухевич у документах", "Степан Бандера – символ революційної безкомпромісності", "У.В.О", "Український вибір", "Симон Петлюра", "Українська дивізія "Галичина" та інші видання національно-патріотичного змісту. Зацікавила правоохоронців також брошура "Кокошинцям -360" – про історію села в Гусятинському районі.

Міліціонери забрали з дому "тризубівця" його шапку, штани і кілька футболок з національно-патріотичною символікою.

Правоохоронці вручну переписали всі телефонні номери з телефону батька "тризубівця".

"При тому що в мене дома проводять обшук, я досі не знаю, де мій син. Міліціонери які були при обшуку на це питання мені не відповіли, тільки говорили що з ним все нормально і він нагодований. Я написав в райвідділ заяву про зникнення сина", — каже Іван Лабайчук.

Побратими Василя Лабайчука вважають обшук в його будинку та вилучення націоналістичної літератури не чим іншим, як тиском на всіх, хто є патріотами України.

"Дивлячись які речі вилучають та записують в протокол міліціонери, мені здалося, що ми живемо в 37-році", — підсумовує батько затриманого.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1026 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ