Пт, 2024-03-29, 18:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 16 » Чому не йде в президенти розповів Дмитро Медведєв
10:39
Чому не йде в президенти розповів Дмитро Медведєв
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив під час зустрічі зі своїми прихильниками в Москві, що рішення про відмову від другого президентського терміну він прийняв у тому числі тому, що у нинішнього прем’єр-міністра Володимира Путіна вищий рейтинг, передає Бі-Бі-Сі.

Медведєв при цьому визнав, що своєю політичною кар’єрою він зобов’язаний Путіну, і назвав голову уряду своїм близьким другом.

"У політиці, з точки зору наших підходів, ми дуже близькі люди, але в повсякденному житті ми, може, в це мало хто вірить, дійсно не конкуренти, а близькі товариші і друзі, 20 років уже, – сказав Медведєв. – Інакше б ніякої моєї політичної кар’єри в Москві не було б".

Президент заявив, що рішення про те, хто має балотуватися в президенти, вони з Путіним прийняли в інтересах країни і після "досить довгого аналізу".

"Ми мали врахувати поточну ситуацію. А яка ця ситуація? Вона досить проста: і мій рейтинг, і рівень довіри до мене, як до президента, і рейтинг Володимира Володимировича Путіна високі для будь-якого політика, але його рейтинг вище", – сказав Медведєв .

"Будь-який громадський, політичний діяч зобов’язаний рахуватися з розкладом сил, з думками, які існують, – продовжив Медведєв. – І, виходячи з цих міркувань, саме як соратники, як близькі люди, ми прийняли те рішення, про яке ви знаєте, і, звичайно, прийняли його не заради самих себе, а заради того, щоб забезпечити стабільний розвиток нашої держави... Це не повернення в минуле, це інше".

Після того, як Медведєв заявив про намір передати президентський пост Путіну, багато російських експертів, письменники, блогери та журналісти заговорили про те, що країна по суті повертається в часи Брежнєва, коли в суспільстві накопичилася втома від влади, що не змінюється довгі роки.

У відповідь на подібні припущення прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков сказав в ефірі телеканалу "Дощ", що це хибні теорії, але при цьому додав: "Це говорять люди, які принципово нічого не знають про Брежнєва. Брежнєв – це не знак мінус. Для нашої країни – це величезний плюс".

У своєму суботньому виступі Медведєв також побічно згадав слова про "брежневізацію". Зазначивши, що він "уже не такий молодий чоловік, як хотілося б", президент сказав, що чудово пам’ятає часи Брежнєва та інших радянських керівників.

"Що б мені не говорили, це були інші часи. І наша країна була іншою", – сказав Медведєв.

Він при цьому визнав, що рішення про рокіровку в "тандемі" багатьом не сподобалося.

"Я знаю, що коли оголосив про рішення на з’їзді Єдиної Росії, частина моїх прихильників, тих людей, які говорили про необхідність змін, відчули якесь розчарування, або така легка ступінь напруги відчувалася і в тих публікаціях, які я бачив , і в інтернеті", – сказав Медведєв.

Президент країни, якого Путін вже запропонував призначити головою уряду після своєї перемоги на президентських виборах, уточнив, що не поспішає йти з політики.

"Незважаючи на те рішення, яке прийнято... без зайвої скромності скажу, я не збираюся недооцінювати свій потенціал, який ще, на мій погляд, до кінця не реалізований, – зазначив Медведєв. – Він загалом цілком достатній, і саме тому я не маю права підвести мільйони людей, які мені колись довірили владу і які пов’язували зі мною надії на майбутнє".

Президент заявив, що членами нового кабінету стануть "абсолютно нові люди", а крім цього уряду, створять "великий уряд" за участю партії влади та громадськості.

"Тепер прийшла пора федеральних структур, тому, якщо вийде провести ось цю політичну програму, можете не сумніватися, що і великий уряд, про який ми зараз говоримо, і малий уряд, тобто реальний уряд РФ, складатиметься з абсолютно нових людей", – сказав Медведєв.

Зустріч президента Росії зі своїми прихильниками тривала близько двох годин і транслювалася в ефірі державного телеканалу Росія-24. Під час заходу більшість з тих, хто вистуав, розпочинали свої питання з подяки Медведєву за його діяльність на президентському посту.

У числі учасників зустрічі були актор і режисер Федір Бондарчук, галерист Марат Гельман, бізнесмен Віктор Вексельберг, телеведучі Олексій Пивоваров, Микола Сванідзе, Тіна Канделакі та інші.

Тим часом стало відомо, що розширене телевізійне інтерв’ю має намір дати і Путін. Як повідомив Інтерфаксу прес-секретар прем’єра, в суботу голова уряду перед телекамерами зустрінеться з представниками трьох федеральних російських телеканалів, і запис покажуть в ефірі у понеділок.

"Розмова піде про поточний момент, – сказав Пєсков. – Тематика найширша. Ніякого обмеження за часом у розмові не буде".

Раніше на з'їзді партії Путін запропонував президенту РФ Дмитру Мєдвєдєву очолити список "Єдиної Росії" на виборах в Державну думу 4 грудня 2011 року.

Як відомо, Мєдвєдєв прийняв цю пропозицію і, в свою чергу запропонував прем'єру балотуватися на президентських виборах 2012 року.

14 жовтня партія "Єдина Росія" офіційно запропонувала прем'єр-міністра Володимира Путіна як кандидата партії на посаду президента країни.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 861 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ