Пт, 2024-04-26, 15:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Листопад » 17 » "Чорна тінь" над Брісбеном - німецька преса
09:54
"Чорна тінь" над Брісбеном - німецька преса
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Німецька преса присвячує коментарі "чорній тіні" української кризи над самітом "Великої двадцятки", який у неділю, 16 листопада, завершився у австралійському Брісбені.

Газета Main-Post з Вюрцбурга зазначає: "Офіційно на саміті G20 йшлось про економічне зростання, створення нових робочих місць, банківське регулювання та дещо про захист клімату. Насправді ж темою була українська криза… Тому що, якщо між Росією та Заходом розпочнуться нові заморозки, якщо ми взагалі не повернемося до холодної війни, - усі інші цілі саміту стануть макулатурою".

З цією точкою зору згодна і газета Mittelbayerische Zeitung. Вона, зокрема, пише: "Такий формат (міжнародного саміту. - Ред.) особливо корисний, коли на кон'юнктурному виднокраї, як зараз, з'являються хмари. Угодами про зростання економіки, жорсткіші правила для фінансових ринків та проти податкових оазів, а також про реальний захист клімату члени G20 зробили дивовижні змістовні кроки вперед. На жаль, саміт було затьмарено негнучкою політикою Путіна по відношенню до України".

"У минулому Захід недооцінював чутливість та інтереси Росії, - вважає, у свою чергу, Mitteldeutsche Zeitung. - І от дитинка провалилась: немає такого рішення, при якому одна зі сторін не втратила б обличчя". Газета зазначає: "Путін порушує в Україні міжнародне законодавство. Його курс користується у власній державі повною підтримкою - під гаслом: "Ми знову маємо вагу!". Захід не може відкинути власні принципи, як от право на самовизначення та територіальну цілісність України. Якби він так вчинив, він не був би більше тим, чим бажає бути: суспільством цінностей".

"Чорна тінь" на саміті у Брісбені

Цю думку продовжує газета Rheinpfalz: "У кризові часи - і це наочно продемонстрували санкції щодо Ірану, прийняті внаслідок його ядерної програми, - нація, до якої їх було застосовано, гуртується навіть навколо непопулярного лідера. Але ж Путін у Росії зовсім не непопулярний: він все ще набирає в опитуваннях понад 80 відсотків підтримки. Й саме це він сприймає як дозвіл на нові "активні дії" в Україні".

"Канцлерка з заклопотанним обличчям, похмурий Володимир Путін та президент США, який несмішними жартами намагається затушувати, що його вдома тепер вважають тюхтієм, - доходить висновку газета Heilbronner Stimme. - По обличчях політичної еліти "Великої двадцятки" вже заздалегідь можна було прочитати, що результати саміту будуть скромними. Ангела Меркель могла спокійно відмовитись від польоту через половину земної кулі. Для купи туманних пояснень вистачило б відеоконференції з Берліна. Це все лише тому, що український конфлікт, мов чорна тінь, накрив зустріч в Брісбені".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1192 | Додав: adminA | Теги: чорна тінь над Брісбеном, німецька преса
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ