Сб, 2024-04-20, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 26 » Чорнобиль: кошмар не закінчився
18:24
Чорнобиль: кошмар не закінчився
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Жодна система захисту від радіації неефективна в профілактиці тяжких захворювань без конкретних політичних дій і поширення достовірної інформації, пишуть Даніель Кон-Бендіт і Моніка Фрассоні в газеті La Repubblica.

Голова фракції "зелених" у Європарламенті Даніель Кон-Бендіт і голова європейської партії "зелених" Моніка Фрассоні опублікували статтю до 25-х роковин Чорнобильської аварії. "25 квітня 1986 року стався вибух на 4-му реакторі Чорнобильської АЕС. На 1 січня 1996 року більш як 145 тис кв км все ще були заражені радіоактивним цезієм. Мільйони людей в Україні, Бєларусі і Росії страждали і страждають від наслідків цього інциденту. Міжнародне співтовариство не сумнівається в тому, що існує зв'язок між цією ядерною катастрофою і зниженням чисельності населення в районах, постраждалих від радіоактивності", - пише видання.

"Вже понад 20 років населення піддається впливу радіонуклідів, зокрема цезію-137. Уряди колишнього СРСР, України, Бєларусі і Росії не зуміли розв'язати проблеми, що виникли в результаті Чорнобильської аварії. Однією з головних причин цього є відсутність об'єктивної інформації щодо впливу радіоактивних елементів на здоров'я людини. Протягом багатьох років науковці не можуть отримати достовірної інформації через цензури, зокрема, з боку авторитарного режиму в Бєларусі. Сьогодні, в 25-ті роковини Чорнобиля, ми хочемо віддати данину поваги діяльності київського об'єднання "Екологія і здоров'я", яке очолює колишній ректор Гомельського університету, професор Юрій Бандажевський, переконаний противник режиму Олександра Лукашенка", - пишуть автори статті.

"На боротьбу з наслідками аварії було витрачено 1,5 млрд євро, а загальні збитки від аварії оцінюються в кілька сотень мільярдів євро. Багато років міжнародна допомога спрямовувалася на підтримку безпеки АЕС і саркофага, і нещодавно, 19 квітня, Європейська комісія зобов'язалася надати 110 з 750 млн євро, необхідних для спорудження нового саркофага. Але необхідно спрямовувати кошти і на проекти охорони здоров'я, які повністю ігноруються як місцевою, так і міжнародною владою, - вказують автори статті. - Це змушує згадати і про Фукусіму: через 25 років після Чорнобиля, в момент, коли японська АЕС продовжує викидати в біосферу радіонукліди, необхідно вжити термінових заходів задля захисту людей та їхніх територій".

"Варто задуматися про те, що мирний атом наражає нас на величезну небезпеку, і все більше людей розуміють це, - продовжують автори. - Відмова від ядерної енергетики сприймається сьогодні не тільки як необхідна, а й як можлива і реальна перспектива. Нові технології дозволять нам поступово позбутися атомної енергетики і звільнитися від залежності від вуглеводневого палива. Але це стане можливим лише в тому разі, якщо ми - науковці, політики, громадянське суспільство, ЗМІ - зможемо нав'язати суспільству правдиву та якісну дискусію, а також у тому випадку, якщо енергетична демократія і прозорість зуміють взяти гору над пропагандою", - переконані Кон-Бендіт і Фрассоні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1068 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ