Нд, 2024-04-28, 21:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 10 » "Чорнобильці" чекають на весну й обіцяють із потеплішанням переворот
15:08
"Чорнобильці" чекають на весну й обіцяють із потеплішанням переворот
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Навесні "чорнобильці" знову приїдуть до столиці, аби відстоювати свої права. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Володимир Рєпін – ліквідатор аварії на ЧАЕС, інвалід 2-ї групи з Лисичанська.

Він – один з "чорнобильців", що голодували в столичному Маріїнському парку напроти Кабміну, вимагали виплати пенсій відповідно до законодавства.

"Як тільки трохи потеплішає – буде переворот. Зараз чекаємо на весну, бо не хочемо морозити людей. Ми обов'язково приїдемо в Київ і будемо відстоювати 54-ту статтю (закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", згідно з якою інвалідам-"чорнобильцям" 1-ї, 2-ї та 3-ї груп виплачується відповідно 10, 8 та 6 мінімальних пенсій). Будь-якими методами. Звертаюся до всіх "чорнобильців": вставайте і не лінуйтеся!" - сказав Рєпін.

Також він назвав "окозамилюванням" з'їзд чорнобильської організації "Союз Чорнобиль України", який відбувся 9 лютого в Києві.

"Сьогодні був на з'їзді Андреєва (Юрій Андреєв – президент "Союзу Чорнобиль". Самі "чорнобильці" вважають цю організацію провладною - ред.). Окозамилювання, не вистачило нервів. Нам розказували байки: що вони про нас у школах розповідають, які ми герої, що нам будуть підіймати виплати, та іншу беліберду. Я поставив тільки одне питання: "Поясніть мені, що головніше: постанова Кабміну (яка дозволяє Кабінету міністрів визначати розміри виплат "чорнобильцям" та іншим пільговикам на свій розсуд – ред.), чи закон України? Мені не змогли нічого відповісти. Не відповіли й іншим людям, які підтримали моє питання, – серед таких людей були і генерали.

Цей з'їзд був зірваний – тема, яку я підняв, зачепила багатьох. Люди запитували про те, що наболіло. Хоч організатори хотіли примусити учасників з'їзду писати запитання на папірцях, і вказувати ім'я та прізвище, номер телефону та адресу. І все це заносилося до комп'ютера. Думаю, так вони хотіли дізнатися, хто проти них. Ми відмовилися", - зазначив "чорнобилець".

Альтернатива провладним чорнобильським організаціям є, сказав він.

"Вчора був на сесії нової чорнобильської організації "Ветеран Чорнобиля" - її заснували харків'яни. Сесія проходила в Києві. Я сидів з розкритим ротом і ловив кожне слово. Нам докладно розповіли, як діяти далі, як відстоювати наші права, як правильно звертатися до Європейського суду з прав людини. Нам надали адреси потрібних сайтів, копії документів, які можуть нам допомогти. Все було викладено чітко і грамотно. Також пояснили, як бути тим багатьом "чорнобильцям", які понабирали кредитів на операції та житло. Такі кредити брали, ще коли в нас були нормальні пенсії. Зараз ці люди хапаються за голову і не знають, як вибратися", - підсумував Рєпін.

Нагадаємо, що з осені 2011 року в більшості великих міст України проходили акції протесту "чорнобильців". Приводом для їхнього початку стало внесення до Верховної Ради законопроекту, який скасовував розміри фіксованих пільг для ліквідаторів аварії на атомній станції. Особливо масовими мітинги "чорнобильців" були в Києві та Донецьку.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Чорнобильці чекають на весну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ